Élet-Stílus

Orosz kézbe kerül az Arsenal?

Csütörtökön az Ágyúsok korábbi alelnöke, David Dein bejelentette, hogy eladta egy orosz cégnek a klub részvényeinek a 14,5 százalékát. A londoni egyesület igazgatósága nem akar megválni a részesedésétől, a közeljövőben tehát biztosan nem lesz új tulajdonosa az Arsenalnak.

Kapcsolódó linkek

arsenal.lap.hu
sport.lap.hu

A Red & White Holding Ltd. a BBC információi szerint 75 millió angol fontot fizetett Deinnek a részvényekért. Érdekesség, hogy az orosz milliárdos Aliser Juszmanov résztulajdonában lévő cég a klub egykori alelnökét nevezte meg vezetőjeként. Dein a bejelentés után közölte, hogy egyelőre nem tervezik a klub megvásárlását.

„A csapatnak komoly tőkeinjekcióra van szüksége annak az érdekében, hogy lépést tartson a a vetélytársakkal. Hiába végez kiváló munkát Arsene Wenger a kerettel, új befektető nélkül nincs esélye arra a csapatnak, hogy elérje a céljait. Manapság elképzelhetetlen mértékű tőke áramlik a sportágba, nekünk is tennünk kell valamit” – írja közleményében Dein, aki még áprilisban távozott a klubtól. Elmondása szerint azóta számos helyről megkeresték, de ő minden ajánlatot visszautasított.

A közeljövőben a Red & White nem tervezi a klub teljes felvásárlását, de Dein úgy gondolja, hogy hosszú távon csak így maradhat eredményes az Arsenal.

„Jó néhány angol egyesület minden nyáron 50 millió fontot áldoz az igazolásokra. A fiatal csapatunk erős, de ez nem lesz elég” – mondta Dein, majd leszögezte, hogy az igazgatóság tagjai nem akarnak megválni az összesen 45,5 százalékos részvénycsomagjuktól. A Red & White képviseletében Dein arról is beszélt, hogy a cégnek nincsen köze Stan Kroenkéhez. Az amerikai milliárdos még tavasszal megszerezte a klub 12,2 százalékát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik