Élet-Stílus

Nem lesz jövőre ingatlanadó

A szocialisták vezető testületei úgy döntöttek, hogy jövőre biztosan nem lesz ingatlanadó. A luxusadó értékhatárának lejjebb viteléről még folynak a koalíciós egyeztetések – írta a Világgazdaság.

A lap úgy tudja, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete csütörtök késő esti ülésén áttekintette a koalíciós szerződés kiegészítésében foglaltak teljesülését. A július 1-jén a két pártelnök által aláírt dokumentumban szinte az utolsó pillanatban, Kóka János nyomására került be a 2008. január 1-jével hatályba lépő intézkedések közé, hogy „értékalapú ingatlanadót vezetnek be, s egyidejűleg átalakítják az ingatlan tartásához és a tulajdonváltáshoz kapcsolódó közterheket” – írta a Világgazdaság. Ott az a kérdés, lejjebb vigyék-e a pillanatnyilag 100 millió forintnál megállapított határt. A szocialisták erre is nemet mondanának.

Bár a konvergenciaprogramban tételesen szerepel az ingatlanadó bevezetése, ám azóta halogatják a döntést. A legújabb elképzelések szerint 2008 tavaszán egy komplett adócsomagról döntenének 2009-es indítással, s ebben szerepelhetne az ingatlanadó bevezetése is – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik