Élet-Stílus

Futballdiszkont: pénteki átigazolások

Az átigazolási időszak utolsó pillanataiban jó pár európai klubcsapat további erősítéseket tervez. Adriano marad, Recoba viszont távozik az Intertől, Motta az Atleticóhoz szerződött, Kluivert pedig Franciaországban folytatja. Péntek éjfélkor bezár a játékospiac.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Patrick Kluivert a francia élvonalban szereplő Lille labdarúgócsapatához igazolt. A holland válogatottban 79 mérkőzésen 40 gólt szerző támadó szerződtetéséről nem közölt részleteket a klub. Kluivert – aki az Ajax Amsterdamból indult, majd játszott az AC Milan, az FC Barcelona és a Newcastle United csapataiban is – legutóbb a PSV Eindhovent erősítette.

Az Arsenal együttese alig valamivel péntek éjfél előtt leszerződtette a Chelsea-től Lassana Diarrát. A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a francia válogatott játékos mekkora összegért váltott klubot, a kontraktusról csak annyit tudni, hogy „hosszú távra” szól. Arsene Wenger már egy ideje csodálója volt a 22 éves honfitársának, aki a Chelseaben gyakran nem a megszokott helyén, védekező középpályást játszott. Diarra az Ágyúsok honlapjának nyilatkozva elmondta, hogy az új csapatának látványos stílusa miatt döntött a váltás mellett.

Kikosarazták a Liverpoolt

Visszatér nevelőklubjához a Valenciában és a Chelseanél is megfordult Asier del Horno. A spanyol válogatott védő a következő szezonban kölcsönben az Athletic Bilbaónál szerepel, és a klub egy év lejárta után végleg leszerződtetheti a 26 éves védőt. Del Horno tavaly nyáron írt alá öt évre szóló szerződést a Valenciánál, de az állandó sérülések miatt az elmúlt szezonban alig játszott. A csapat trénere Quique Sanchez Flores már hetek óta jelezte, hogy nem tart igényt a hátvédre. Del Horno a tervek szerint már a hétvégi bajnokin szerepelhet a Barcelona ellen.


Futballdiszkont: pénteki átigazolások 1

Recobának a Torino kezõdjében biztosnak tûnik a helye (AP)


Tomas Ujfalusit a játékos ügynöke szerint a Liverpool nézte ki magának, de a Fiorentina cseh védője marad. Az angol klub egyik kulcsembere, Jamie Carragher bordatörés miatt egy időre kidőlt, Rafael Benitez pedig mindenképpen akart valakit igazolni a helyére. Ujfalusi ügynöke szerint a játékos jól érzi magát Olaszországban, és ha költözne, akkor csak is Spanyolországban tudná elképzelni a jövőjét. A cseh védőnek még 12 hónapig érvényes a jelenlegi kontraktusa a Fiorentinánál.

Visszatér az Everton együtteséhez Thomas Gravesen, aki az elmúlt szezonban a Celticnél futballozott. A 31 éves dán középpályás a liverpooli klub közönségének továbbra is az egyik kedvence, annak ellenére, hogy két éve óriási meglepetésre a Real Madridhoz szerződött. Gravesen sem a spanyol, sem a skót klubnál nem játszott olyan színvonalon mint az Evertonban a korábbi években, nem is csoda, hogy a Celtic vezetői szívesen adták kölcsönbe.

Adriano marad, Recoba megy

Juliano Belletti érkezésével minimálisra csökkent annak az esélye, hogy Glen Johnson állandó helyet kapjon a Chelsea kezdőjében. Az angol válogatott játékos ezért úgy döntött, hogy új egyesület után néz. Johnson az elmúlt szezonban a Portsmouthban szerepelt, és angol lapjelentések szerint az a legvalószínűbb, hogy idén is ott folytatja. A 23 éves játékost a Pompey mellett a Newcastle és a West Ham is vinné.

Az Internazionale vezetősége a múlt héten közölte Adrianóval, hogy mehet amerre lát. A hullámvölgyben lévő brazil támadót kölcsönbe adta volna az olasz bajnok, hogy egy másik csapatnál nyerje vissza formáját. Adriano ragaszkodott volna ahhoz, hogy végleg elszerződjön, de egyelőre senki nem akarta kifizetni a 25 éves játékos vételárát. A milánói klub egyik igazgatója Gabriele Oriali elmondta, hogy több ajánlatot is kaptak, de nem valószínű, hogy elszerződne a játékos.

Alvaro Recoba viszont úgy tűnik, hogy az utolsó pillanatban klubot válthat. Az Interben csak ritkán szereplő uruguayi középpályás órákon belül aláír a Torino együtteséhez. Erről maga a klub elnöke beszélt a sajtónak. „Nem akarok semmit sem elkiabálni, de minden jel arra mutat, hogy Recoba nálunk folytatja” – nyilatkozta Urbano Cairo, majd hozzátette, hogy a már csak néhány apró részletben kell megegyeznie az Internazionale első emberével.

Motta is távozik

Vadócz Krisztián a francia Auxerre csapatától a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NEC Nijmegenhez szerződött. A válogatott középpályás egy plusz kétéves megállapodást írt alá – tájékoztatta az MTI-t a futballista ügyeit intéző Careers Management Group. A Nijmegenben két honfitársa is lesz Vadócznak – aki az elmúlt fél évben kölcsönben a skót Motherwellt erősítette -: a kapus Babos Gábor és a csatár Hrepka Ádám. A NEC két forduló után egy döntetlennel és egy vereséggel a 15. helyen áll a 18 csapatos bajnokságban.

Rajczi Péter elhagyja az Újpest FC-t, a jövőben az olasz másodosztályú Pisa együttesében futballozik majd. A válogatott játékos három és fél évig volt a lila-fehérek játékosa, 92 bajnokin 48 gólt lőtt, tavasszal az angol Barnsley-ben szerepelt kölcsönben. Rajczi ebben az évben hosszabbított az Újpesttel, azzal kitétellel, hogy ha olasz klub keresi, akkor ingyen távozhat a Megyeri útról.

Mégis marad Spanyolországban Thiago Motta, a Barcelona védekező középpályása. A katalánok már egy ideje próbáltak megszabadulni a 25 éves focistától, aki sokáig úgy tűnt, hogy a BL-győztes AC Milannál folytathatja. A kért 5 millió eurót azonban az olaszok nem akarták kifizetni. Az átigazolási időszak utolsó napján aztán Motta ügyében megegyeztek a Barca és az Atletico Madrid vezetői. A spanyol bajnokság második helyezettje az eredeti vételár felét, mindössze 2,5 millió eurót kap a fővárosi csapattól.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt Werder Bremen együttese az utolsó pillanatban az egyik közvetlen riválistól igazolhat. A brémaiak első embere, Klaus Allofs jelezte, hogy valóban érdeklődnek a német U21-es válogatott Sebastian Boenisch iránt. A fiatal, sokoldalú középpályásért (9 Bundesliga-szereplés) 2 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a Schalkének a Bremen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik