Élet-Stílus

Labdarúgó edzőközpont épül a Vasas sporttelepén

Budapesten letették az alapkövét a Vasas Sport Club (SC) labdarúgó edzőközpontjának, amely mintegy 350 millió forintos beruházással valósul meg.

Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke elmondta: az Illovszky-stadion melletti edzőpályák területén egy korszerű, hét műfüves pályát magába foglaló sportkomplexum épül, 18 ezer négyzetméter alapterületen, saját forrásból, a Consolid Kft. kivitelezésében.

A beruházás fele még az idén november végéig megvalósul, míg a teljes komplexumot 2008 tavaszáig építik meg.

A hét műfüves labdarúgópálya közül egy szabványos nagypálya, egy kisebb kézilabdapálya nagyágú, míg öt futsalpálya lesz, mindegyik világítással. Mintegy 5 ezer négyzetméter alapterületű játékteret téliesítenek, vagyis sátorral fednek be.

A pályák mindegyike a Vasas egy-egy, korábbi futball-legendája – Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Mészöly Kálmán, és Várady Béla – nevét viseli majd.

A Vasas SC és a Carion Holding Zrt. mint nyertes pályázó a kizárólagos tulajdonában álló projektcégével együtt 2007. július 26-án írta alá a Vasas Fáy utcai ingatlanjának egy részét érintő földhasználati jog alapítására vonatkozó szerződést 1,7 milliárd forint értékben. Az összeg egy részét fordítják az edzőközpont megvalósítására.


Labdarúgó edzőközpont épül a Vasas sporttelepén 1

A teljes komplexumot 2008 tavaszáig építik meg (MTI)


Markovits László reményét fejezte ki, hogy 2011-re, a Vasas SC fennállásának 100. évfordulójára saját, állami és uniós forrásból, valamint magántőke bevonásából megújul a Fáy utcában a sportcsarnok, az öltözőépület, befejeződhet az uszoda építése, és elkészül egy modern labdarúgóstadion is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik