Élet-Stílus

Hamburg-Honvéd élőben

Utolsó magyar csapatként a Honvéd maradt talpon a nemzetközi porondon. A gólnélküli odavágó után Supka Attila 30 százalék esélyt ad csapatának a Hamburger SV otthonában, az UEFA-kupa selejtezőjének második fordulójában.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Esélye nem volt ma este a Honvédnak. Az első perctől fogva végig a németek irányítottak, ha egy kicsit jobban koncentrálnak, akkor jóval nagyobb verést is kaphatott volna a Supka-csapat. A magyar egyesületeknek már a selejtező is megoldhatatlan feladatot jelent a nemzetközi porondon.

92. perc: Vége a meccsnek.

91. perc: A ráadásban még egy gólt kapott a Honvéd. Sokadszorra ment el a bal oldalon Atouba, a remek beívelését Choupo-Moting a védők asszisztálása mellett higgadtan értékesítette. (4-0)

87. perc: A németek kis híján félgőzzel is megszerezték a negyediket. Trochowski megpattanó lövése nem sokkal ment mellé. Bárányos löketét pillanatokkal később Rost biztosan fogta.

83. perc: Teljesen leült a mérkőzés. Itt már semmi nem fog történni. Beigazolódott a papírforma, a magyar csapatoknak középcsapatok ellen sincsen esélye a nemzetközi porondon.

77. perc: A németek már – szerencsére – figuráznak. Ha a cserepadról érkező játékosok nem könnyelműsködnének, már többet kapott volna a Honvéd.r

72. perc: A Honvéd nem tud, a HSV pedig a jelek szerint nem akar már játszani. Talán már mindannyian a mérkőzés végét jelző sípszót várják.

70. perc: Rostot felébresztették a Honvéd-támadók: Hercegfalvi beadása után Abraham kísérletét kellett védenie a hazai kapusnak. Reméljük a becsületgólt sikerül belőni.

69. perc: Vincze Gábor helyére Abbas érkezett.

64. perc: A HSV-játékosok is nagyon jól tudják, hogy eldőlt a párharc. A Honvéd egy kicsit nagyobb területen kombinálhat, de a hazai kapu még nagyon messze van.

58. perc: Nincs megállás. A németek sajnos egyre magabiztosabbak. A továbbjutás már elment, de legalább nagy verést ne kapjon a Honvéd.

50. perc: Most már végleg eldőlt. A balről érkező Atouba beadásába Smiljanic beleért, semmi esélyt nem hagyva Tóthnak. Öngól! (3-0)

49. perc: Supka először cserél: Magasföldit Ivancsics váltotta.

47. perc: Vincze Zoltán is megkapta a maga sárgáját. Van der Vaart a megítélt szabadrúgást 30 méterről alig valamivel lőtte mellé.

46. perc: Ismét gurul a labda. Úgy tűnik a németek, gyorsan el akarják dönteni a meccset. Lássuk mire lesz képes a magyar kupagyőztes!

Nagyon nehéz lesz. A Hamburg hazai pályán hamar magához ragadta a kezdeményezést, és sorozatban veszélyeztetett. Az első HSV-gólig a 10. percre kellett várni, és ezután érkezett el a Honvéd legjobb szakasza. Bárányosék azonban nem sokáig bírták, és a németek a folytatásban végig egykapuztak. Egy komoly vereségbe is beleszaladhat a Honvéd, de bízzunk abban, hogy Supka a félidőben kitalál valamit.

45. perc: Vége az első félidőnek.

41. perc: Nem sok kellett a perui támadó mesterhármasához, de Guerrero Tóth előtt teljesen egyedül megcsúszott a füvön, maradt a kétgólos hazai vezetés.

39. perc: Nem sikerült kihúzni a szünetig. Olic lódult meg a jobb oldalon, a beadására pedig a legjobb ütemben érkezett Guerrero. A csatár a kapujából talán túlzottan is kimerészkedó Tóth felett gólt fejelt. (2-0)

36. perc: Ha sikerül is a Honvédnak kiszabadulnia a kapuja elől, támadásban teljesen ártalmatlan. Rostnak az utóbbi percei ásítóan unalmasan teltek.

34. perc: Van der Vaart, majd ismét Guerrero tesztelte Tóthot. Egyoldalú a mérkőzés.

30. perc: Futószalagon érkeznek az újabb Hamburg-helyzetek. Jelenleg sajnos kiütközik a két csapat közti különbség. A Honvéd küzd, hajt, de ez egyelőre nagyon kevés.

27. perc: A változatosság kedvéért ezúttal Olic került helyzetbe, de ő is mellétrafált. A Honvéd-védelem inog, most nagyon oda kellene figyelni, a szünetben Supka remélhetőleg rendet tesz a fejekben. Vincze Gábor egy teljesen felesleges szabálytalanság után megkapta a meccs első sárgáját.

23. perc: Nem sokkal később a nyáron igazolt Castelen vette célba Tóth kapuját. A holland játékos szerencsére alaposan elszámította magát.

20. perc: A két helyzetecske óta ismét a Hamburg irányít. Jarolim 20 méterről nem sokkal bombázott fölé.

Sáfár Szabolccsal a kapujában az Austria Wien hazai egygólos győzelmét követően döntetlent ért el a cseh Jablonec otthonában, ezzel kiharcolta a főtáblára jutást. Ugyanez nem sikerült a válogatott Csizmadia Csabával felálló, szintén osztrák Mattersburgnak, amely az idegenbeli egygólos vereség után hazai pályán 4-0-ra kapott ki a Baseltől. Eredmények.

13. perc: A Honvéd példásan túltette magát a gólon, Rost kapusnak két percen belül másodszor kellett védenie.

10. perc: Eddig bírta a Honvéd védelme. A vendégek végre kiszabadultak kapujuk elől és a HSV-nek ennyi elég is volt. A labdavesztés után Atouba még a saját térfeléről zseniálisan ugratta ki van der Vaartot, a holland pedig a másik oldalon érkező Guerreróval lövetett gólt. (1-0)

8. perc: Supka Attila csapata behúzódott saját tizenhatosa elé, átadva a pálya nagy részét a németeknek. A védelem egyelőre állja a rohamokat.

4. perc: Az első hazai helyzet: Kompany fordulásból lőtt két méterrel mellé a tizenhatos sarkáról.

3. perc: Egész nap esett az eső Hamburgban, úgyhogy nagyon csúszós a gyepszőnyeg.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A sípszó előtt az elhunyt Puertára emlékeztek a csapatok.

Supka Attila vezetőedző az MTI-nek azt mondta, a legfontosabb, hogy csapata ugyanolyan nyugodt, higgadt játékot produkáljon idegenben, mint hazai pályán tette két hete a gólnélküli döntetlen alkalmával. Hozzátette, mindenképpen a továbbjutás reményében utaznak ki a játékosokkal, még ha riválisnak nagyobb is erre az esélye.

A Honvédban hiányozni fog a hetek óta kitűnő formának örvendő Genito. A sárga lapok miatt eltiltott mozambiki válogatott irányító középpályás mellett a sérült Dobos Attila csapatkapitányra nem számíthat Supka. Az ellenfélnél ugyanakkor ezúttal pályára lép Rafael van der Vaart, aki az első mérkőzést kihagyta. De Jong, Benjamin, Boateng és Sorin viszont sérült.

UEFA Kupa-selejtező, 2. forduló, visszavágók:
Hamburger SV (német)-Budapest Honvéd 4-0
Hamburg: 43 ezer néző, Vezeti: Julian Rodriguez Santiago (spanyol)
Gól: Guerrero (10., 39.), Choupo-Moting (91.) ill. Smiljanic (50. öngól)

Kezdőcsapatok
Hamburger SV: Rost – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Atouba – Kompany, Jarolim, Castelen, van der Vaart – Olic, Guerrero

Budapest Honvéd: Tóth – Mogyorósi, Benjamin, Smiljanic, Vincze – Magasföldi, Vincze, Bárányos, Diego – Abraham, Hercegfalvi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik