Élet-Stílus

Ingyen SMS a Yahoo! e-mailről

A Yahoo! egy olyan szolgáltatással bővítette levelezőrendszerét, amely segítségével a felhasználók szöveges üzeneteket küldhetnek a mobiltelefonokra is.

A Yahoo! ezzel a Google nyomába eredt, legalábbis innovatív megoldások tekintetében mindenképpen látható, hogy a cég stratégiája, amely – mint a nagy vetélytárs – a mobilmegoldások felé fordult. Természetesen a két versenytárs – a Google és a Microsoft – is egyre inkább a mobilos megoldások felé kacsingat.

A Yahoo! nemrégiben megújított vezetése most azon fáradozik, hogy a hullámvölgybe került internetes vállalatot mielőbb kivezesse a válságból, s úgy látszik, hogy az új stratégiai irányokat ennek megfelelően a dinamikusan fejlődő ágazatok és régiók kiszolgálására módosítják.

A most bejelentett szöveges üzenetküldő szolgáltatások bemutatkozása még korlátozott, mivel a telefonszolgáltatókkal való megállapodások hiánya miatt még csak az Egyesült Államok, Kanada és India területén működik majd.

A szolgáltatás ingyenes a Yahoo! oldaláról, de az egyes szolgáltatók maguk döntik el, hogy felszámítanak-e valamilyen díjat az internetről érkező SMS-sel kapcsolatban. A vállalat bejelentése szerint jelenleg már mintegy 250 millió felhasználó élvezheti az új szolgáltatást, s folyamatosan dolgoznak a világméretű kiterjesztésen is.

Az ingyenes levelezőprogramok piacán akkor alakult ki a helyezkedés, amikor pár hete a Gmail fizetős tárhelyszolgáltatási konstrukcióját bevezették. A Microsoft szinte azonnal ingyen tárhelyemelést jelentett be, s most a Yahoo! a mobil SMS-sel szintén a Gmail-felhasználókat szeretné magához csábítani.

Az elemzők szerint nem valószínű, hogy módosulnának a már felosztott piac arányai, mivel a régi felhasználók nem szeretik a megszokott internetes levelezési címet megváltoztatni. A harc inkább új felhasználókért alakulhat ki, hiszen számukra még csábító lehet az értéknövelő ingyenes szolgáltatások megléte, s a választásuk így könnyebben eshet a feltörekvő Microsoft vagy Yahoo! levelezőmegoldására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik