Élet-Stílus

Indiai Tata lehet a Jaguárból

A Tata indiai ipari csoport látszik a legesélyesebbnek a Jaguar és a Land Rover márkák megszerzésére. A két márka, amelyet jelenleg a Ford birtokol, nem sok sikert hozott az amerikai autóipari csoportnak.

A két angol autógyártó eladásának tényét várhatóan hamarosan bejelentik, de az év végére, legkésőbb a jövő év elejére az értékesítés részleteinek módozatait is nyilvánosságra hozzák. A Jaguar 258 millió font veszteséggel, a Land Rover 100 millió font nyereséggel tudta le a tavalyi üzleti évet.

Már napok óta folytak a találgatások, miután az indiai csoport feje bejelentette, hogy érdekelné márkájának „globalizálása” a járműiparban, és ennek kapcsán a két brit márka is, de többet erről nem kívánt közölni.

A Tata neve ezt megelőzően is felmerült, amikor a nyár közepén indiai vevők lehetőségét vetette fel a sajtó, a Tata mellett a az ugyancsak indiai Mahindra & Mahindra cégét, továbbá Ripplewood befektetési cég és más amerikai befektetők neve is felmerült.

Mindenesetre a Tata járműipari vállalata a közelmúltban egy olyan hírrel vétette észre magát, hogy a jövő év végére elkészíti a 100 ezer rúpiás autót. Az eszerint körülbelül 1800 eurót, azaz kevesebb, mint fél millió forintot kóstáló autócska állítólag megfelelne a nemzetközi biztonsági követelményeknek és a kipufogógáz-kibocsátási normáknak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik