Élet-Stílus

Vick bűnösnek vallotta magát

Az illegális kutyaviadalok szervezésével vádolt NFL-sztár, Michael Vick pénteken bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott vádakban.

A profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons irányítója vallomásában elismerte, hogy 2001 és 2007 között a „Bad Knewz Kennels” kutyaviadal-sorozat szervezésében segédkezett, valamint, hogy 2002 és 2007 között az ő tudomásával végezték ki különböző módszerekkel a vesztes állatokat.


Vick bűnösnek vallotta magát 1

Michael Vick (középen) nagy bajba került (AP)



Az NFL azonnal határozatlan idejű eltiltással reagált az új fejleményekre: „Tetted nem csak illegális, de különösen kegyetlen is” – áll Roger Goodellnek, a profi amerikaifutball-liga első emberének Vickhez írt nyílt levelében. „Ezzel klubodnak, az NFL-nek és a rajongóknak is nagy fájdalmat okoztál.”

Vick letöltendő börtönbüntetésre számíthat, s az eset minden bizonnyal a pályafutásának végét is jelenti. Korábban Vickkel már szerződést bontott főszponzora, a Nike, míg egy másik sportszergyártó óriásvállalat, az NFL-t öltöztető Reebok leállította a játékos 7-es számú mezeinek árusítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik