Élet-Stílus

Kikapott az újonc

Az ötödik fordulóig kellett várni, hogy valaki legyőzze a másodosztályból feljutott Nyíregyházát. A Tatabánya az ötödik meccsén ötödszörre is kikapott, a Győr pedig hazai pályán legyőzte a REAC-ot.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Azonnal egymásnak esett a Nyíregyháza és a Fehérvár az első szombati meccsen: eleinte a ritka gyengén rajtoló vendégek fociztak összeszedettebben. Háromszor is csak a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól. Húsz perc elteltével összekapta magát a Nyíregyháza, és látványos támadásokkal szórakoztatta a hazai közönséget, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. Nem úgy mint Farkas Balázsnál, aki bődületes gólt ragasztott a jobb sarokba. A válogatott középpályás egy legurított labdát talált el remekül.


Kikapott az újonc 1

Sebõk a fehérvári kapuban mindent fogott (MTI)


A fordulás után is elsősorban az újonc irányított, de a helyzetkihasználásuk csapnivaló volt. A második 45 percben számos alkalma volt a gólszerzésre a Nyíregyházának, de mivel nem tudták bevenni a vendégek kapuját, maradt a játék képe alapján talán igazságtalan vereség. A Fehérvár fontos pontokat szerzett idegenben, de a hazaiaknak sem kell szomorkodniuk, hiszen ha támadások befejezésénél pontosabbak lesznek, akkor a jövőben még jó pár ellenfelük dolgát képesek lesznek megnehezíteni.

El sem rajtolt a Tatabánya

A Tatabánya négy vereséggel kezdte az szezont, és a Sopron ellen sem sikerült a pontjait szaporítani. Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, a mezőnyben fölényt is kiharcoltak, de a helyzetek most is rendre kimaradtak. A szünet után sem változott nagyot a játék képe, a Sopron azonban egy szerencsés találattal elvitte Tatabányáról a három pontot.

Az első félidőben végig a REAC uralta a játékot a Győr ellen, de a góllövés nem ment a vendégeknek. A szünet után Bajzát remek egyéni teljesítményével szerzett vezetést az ETO, melyet egy kapushibát követően kiegyenlített a REAC. A hajrában Bogdanovic parádés lövéssel állította be a végeredményt.

Pontokat hullajtott a Fradi

Az egyszer kihagyó kaposvári védelem miatt a jó formában lévő somogyi csapat két pontot vesztett otthon. A 8. percben, egy gyors akció végén Simon 9 m-es lövésével a Diósgyőr megszerezte a vezetést. A folytatásban a látványosan futballozó somogyiak sorra alakították ki helyzeteiket, az eredmény azonban nem változott. Szünet után sem, a számtalan gólhelyzetből legalább egyet sikerült belőni.

A Ferencváros akárcsak tavaly idén sem bírt idegenben a Kazincbarcikával, és ismét 2-2-es eredmény született a másodosztály második fordulójában. A Fradi Lipcsei Péter, majd Horváth Péter révén szerezte kétszer is vezetett, a hazaiak azonban mindkétszer egyenlíteni tudtak.

—-Eredmények, góllövőlista—-

Soproni Liga, 5. forduló:
Nyíregyháza-Fehérvár FC 0-1
Gól:
Farkas B. (36.)

Tatabánya-FC Sopron 0-1
Gól:
Tchana (63.)

Győri ETO FC-REAC 2-1
Gól:
Bajzát (62.), Bogdanovic (84.), illetve Kapcsos (76.)

Kaposvár-Diósgyőri VTK 1-1
Gól:
Oláh (48.), illetve Simon (8.)

ZTE FC-BFC Siófok 2-0
Gól:
Waltner (51., 69.)

Péntek:
MTK-Debrecen 3-2

Vasárnap:
Budapest Honvéd-Újpest FC 19

Hétfő:
Vasas-Paksi FC 18

Góllövőlista:
6 gólos
Waltner (ZTE)

4 gólos
Urbán (MTK)

3 gólos
Abraham (Honvéd), Bozic (Fehérvár), Dzsudzsák (Debrecen), Kouemaha (Debrecen), Márkus (Paks)

2 gólos
Bárányos (Honvéd), Bogdanovic (Győr), Demmjén (Debrecen), Farkas B. (Fehérvár), Filó (Tatabánya), Foxi (Újpest), Fülöp (Siófok), Hercegfalvi (Honvéd), Kanta (MTK), Lázok (Vasas), Nyerges (REAC), Oláh (Kaposvár), Pekic (ZTE), Rajczi (Újpest), Rudolf (Debrecen), Sitku (Fehérvár), Tchana (Sopron), Zahorecz (Kaposvár)

NB II., 2. forduló:
Keleti csoport
Orosháza-Tököl 2-0
Szolnoki MÁV-Mondi – Jászberény 2-1
Vecsés-Baktalórántháza 1-1
KBSC-Ferencváros 2-2
Cegléd – Vác-Újbuda 1-7

Nyugati csoport
Dunaújváros-Lombard Pápa Termál FC 0-2
Komló – PMFC-Pécs Pláza 2-1
Soroksár-ESMTK 0-1
Budaörs-Gyirmót 3-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik