Élet-Stílus

Nadal furcsa sérülése, Mauresmo kényszerpihenőn

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol klasszis 6:7, 1:4-es állásnál adta fel az argentin Juan Monaco elleni mérkőzését a Cincinnatiben zajló férfi tenisztorna második fordulójában. A spanyol klasszis a meccs alatt szédülésre panaszkodott, majd miután görcs állt a bal kezébe, úgy határozott, nem folytatja tovább.

„Nem éreztem semmit, amikor megfogtam az ütőt, ijesztő volt. Hülyeség lett volna tovább játszani, hiszen alig tudtam mozogni, mintha kiszállt volna az erő a lábaimból, egyre jobban szédültem” – mondta Nadal. Arról egyelőre nincs hír, hogy a spanyolnak mennyit kell kihagynia, ha egyáltalán pihenésre szorul.


Nadal furcsa sérülése, Mauresmo kényszerpihenőn 1

Rafael Nadal: „Hülyeség lett volna folytatni”



A Montrealban bravúrral diadalmaskodó, Nadalt és Roger Federert is legyőző Novak Djokovics ugyan nem akar, de kénytelen pihenni: a szerb tehetség ugyanis már a 32 között búcsúzott Cincinnatiben, miután két szettben kikapott a spanyol Carlos Moyától. Ellenben Roger Fededer magabiztosan jutott tovább a tornán: a svájci világelső 6:3, 6:3-ra verte a francia Julien Benneteau-t.

Csütörtökön kiderült, hogy kihagyja a másfél hét múlva kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságot Amélie Mauresmo, a franciák korábbi világelső sztárja. „Az orvosom tanácsára várok, amíg rendbe jön az ágyéksérülésem, ráadásul a márciusi vakbélműtétet sem hevertem még ki teljesen” – nyilatkozta a klasszis, aki utoljára a Fed Kupa elődöntőjében lépett pályára július közepén. Mauresmo azért is sajnálhatja a visszalépést, mert általában jól megy neki a US Openen: az elmúlt hat évben mindig eljutott legalább a negyeddöntőig – közölte az MTI.

A belga Justine Heninnek, aki ezt megelőzően a wimbledoni elődöntőben játszott utoljára, Torontóban is jól megy: a női világelső a kanadai tornán magabiztos győzelemmel tért vissza, a szlovén Andreja Klepac nagy bánatára.

Eredmények.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik