Élet-Stílus

BL: egy kivétellel arattak az esélyesek

A nagycsapatok kerültek közelebb a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájához a selejtező harmadik fordulójának odavágói után, az egyetlen kivételt a hazai pályán „megégő" Ajax jelenti.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A BL-selejtező harmadik körének szerdai játéknapján csak Amszterdamban borult a papírforma, ugyanis a házigazda Ajax egygólos vereséget szenvedett Slavia Prahától. A győzelmet érő találatot David Kalivoda szerezte büntetőből, de a sikerben tevékeny részt vállalt Martin Vaniak kapus is, aki Klaas Jan Huntelaar tizenegyesét is megfogta. A sorozatban rajthoz álló másik cseh egylet, a Sparta Praha már csehül járt: hazai pályán kapott ki az angol Arsenaltól, amely 2-0-s sikerével gyakorlatilag továbbjutott. A Liverpool is idegenben, jelesül a Toulouse otthonában jutott előnyhöz, köszönhetően Andrij Voronyinnak.

A nyáron igazolt ukrán csatár a 43. percben ritkán látható gólt szerzett (nézze meg!): 22 méterről bombázott a bal felső sarokba. Csodálatos gól volt” – mondta az angolok menedzsere, Rafa Benítez, aki ehhez még hozzátette: „Remek munkát végeztünk, holott a körülmények nem voltak ideálisak, olyan forróság volt, hogy a kispadról nem győztük adni a vizet a labdarúgóknak.”


BL: egy kivétellel arattak az esélyesek 1

Liverpooli gólöröm (uefa.com)



A Dinamo Zagrebnek Brémában volt „melege”: a horvát együttes ugyan megszerezte a vezetést a szünet előtt, a cseréinek köszönhetően azonban a brémaiak feljavultak a folytatásra, főleg a kispadról beszálló Hugo Almeida és Daniel Jensen „muzsikált” jól, mindketten gólt szereztek. „A szünetben mindenképpen változtatnunk kellett valamit, a második félidőben már jól játszottunk. Ráadásul jót tett a csapatnak, hogy a szünetet követően gyorsan egyenlíteni tudtunk” – magyarázta Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője.

Az UEFA-kupában tavalyelőtt és tavaly is diadalmaskodó Sevilla szintén a második 45 percre hagyta a döntést, Luis Fabiano és Frederic Kanoute góljaival végül magabiztosan nyert az AEK Athén ellen, melyben Tőzsér Dániel ezúttal nem lépett pályára. Farkas Balázs sem játszott a Szarajevóban győztes Dinamo Kijevben, mint ahogy Bognár Lászlót sem nevezte a Salzburg a Sahtar ellen 1-0-ra megnyert összecsapásra. Ellenben Juhász Roland végig a pályán volt az Anderlechtben, amely vereséget szenvedett a Fenerbahce vendégeként.

A harmadik kvalifikációs kör továbbjutói a csoportkörben folytathatják szereplésüket, a vesztesek az UEFA Kupa első fordulójában játszhatnak tovább. A visszavágókat két hét múlva, augusztus 28-án és 29-én rendezik.

—-Eredmények—-

BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések:
Sparta Praha (cseh)-Arsenal (angol) 0-2 (0-0)
Gól:
Fabregas (72.), Hleb (90.)

Sevilla (spanyol)-AEK Athén (görög) 2-0 (0-0)
Gól:
Fabiano (48.), Kanoute (67.)

Fenerbahce (török)-Anderlecht (belga) 1-0
Gól:
De Souza (33.)

Sarajevo (bosnyák)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-1 (0-1)
Gól:
Sackih (12.)

Zürich (svájci)-Besiktas (török) 1-1 (0-1)
Gól:
Alphonse (97.), illetve Delgado (4.)

Werder (német)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-1 (0-1)
Gól:
Almeida (46.), Jensen (85.), ill. Balaban (45.)

Salzburg (osztrák)-Sahtar (ukrán) 1-0 (1-0)
Gól:
Zickler (10., 11-esből)

Ajax (holland)-Slavia Praha (cseh) 0-1 (0-1)
Gól:
Kalivoda (76., 11-esből)

BATE (fehérorosz)-Steaua Bucuresti (román) 2-2 (1-0)
Gól:
Radzkov (40.), Bliznyuk (90.), ill. Goian (58.), Dica (84.)

Szpartak Moszkva (orosz)-Celtic (skót) 1-1 (1-1)
Gól:
Pavljucsenko (42.), illetve Hartley (22.)

Tampere (finn)-Rosenborg (norvég) 0-3 (0-2)
Gól:
Koppinen (20.), Kone (21., 82.)

Toulouse (francia)-Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
Gól:
Voronyin (43.)

Kedden játszották:
Valencia (spanyol)-Elfsborg (svéd) 3-0
Benfica (portugál)-FC Köbenhavn (dán) 2-1
Lazio (olasz)-Dinamo Bucuresti (román) 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik