Élet-Stílus

Több hétre lezárják az M7-est

Augusztus 21-én veszi kezdetét az Állami Autópályakezelő Zrt. idei évre előírt felújítási programjának legnagyobb forgalomeltereléssel járó beruházása. Lezárják az M7-es autópálya kivezető szakaszát.

Az M1-M7 elválási pontja (12. km) és az M0-s autóút (17. km) közötti szakaszon végzik el a burkolat felújítását a jobb oldalon.

A munkát a szóban forgó 5 kilométeres pályarész teljes lezárása mellett kezdik el, ezért a szakemberek a munkálatok idejére az M1-es autópályát és az M0-s autóutat jelölték ki terelőútként, később az M7-es részleges lezárása mellett közlekedhetnek az autók. A munkálatok várhatóan szeptember 18-ig tartanak

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázat nyertese a Mota-Engil Hungária Kft., a beruházás összértéke bruttó 270 millió forint.

Az ÁAK egyben arra is felhívta a figyelmet arra, hogy augusztus 20-án csúcsforgalom várható, mert összeadódik a hosszú hétvége vidéki pihenése után hazatérő fővárosiak és a tűzijátékra igyekvők forgalma. Arra kérik az útra kelőket, aki teheti, korábban induljon el, hogy elkerülje a torlódásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik