Élet-Stílus

Sztárdivattervezők öltöztetik a mobilokat

A legnagyobb olasz divattervezők már nemcsak a hagyományos kiegészítők terén alkotnak, hanem egy új „ékszert” is felfedeztek maguknak: a mobiltelefonokat. Cavalli és a Dolce&Gabbana tavalyi Motorola-sikere után idén Prada és Versace öltözteti a kis telefonokat.

A mobiltelefon ma már nem az, mint a kezdetekben: egy hasznos telekommunikációs eszköz, amit az ember mindenhová magával vihet. Több ennél: divatszimbólum. Ha valaki követni akarja a divatot, akkor a leginkább hozzá illő, trendi mobilt kell magánál hordania. Az olasz divat rajongóinak az elmúlt években nem volt okuk panaszra: a legnagyobb divatdiktátorok „öltöztették” fel ékszerként és óraként egyaránt hordható telefonjaikat. Cavalli, Armani, D&G és Versace után Miuccia Prada is előrukkolt – a neves divattervező ruháihoz, táskáihoz, kiegészítőihez egyébként tökéletesen passzoló – mobillal, az LG új készülékével.

Letisztult vonalak

Miuccia Prada férje, Patrizio Bertelli az LG elnökével, Mun-Hwa Parkkal kötött egyezsége értelmében megállapodott szuper divatos készülékek tervezéséről, amelyet 2007 elején kezdtek gyártani.



Sztárdivattervezők öltöztetik a mobilokat 1

A Prada is betört a mobilpiacra (KÉPGALÉRIA!)



A készülék amellett, hogy a Prada márkára jellemző olaszos eleganciát, letisztult vonalakat tükrözi, mobilnak sem utolsó: a hagyományos funkciók mellett zenehallgatásra is alkalmas, menürendszere és billentyűzete pedig különleges kidolgozású: teljesen érintésvezérelt.

A legnagyobb tervezők álmodták meg

Nem a Prada volt azonban az első cég, amely divatossá varázsolta az LG készülékeit: pár éve Roberto Cavalli adott „állatias” stílust az U880-asoknak. Ez három mintázatban volt kapható: leopárd-, zebra- és tigriscsíkos kivitelben.

Talán a legnépszerűbb, divattervezők által kreált mobil azonban a 2006-os év nagy slágere, a Domenico Dolce és Stefano Gabbana tervezőpáros által aranyba bújtatott Motorola V3 Razr. Ennek egy másik típusát, valamint a Motorola L6-ost pedig Giorgio Armani festtette pirosra.

Donatella Versace a Samsunggal szerződött: az SGH-E500 Versus elsősorban az olasz piacra készült (Magyarországon például hiányzik a termékkínálatból egyelőre). A divattervezőnő fekete, fehér és szürke verziókra készített designt a készülékekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik