Élet-Stílus

Magyarországra jönne a Švejk étterem

A híres prágai Švejk éttermet is üzemeltető vállalkozás az Osztrák–Magyar Monarchia minden utódállamában megjelenne. A terjeszkedés első állomása a jelenlegi elképzelések szerint hazánk és Szlovákia lehet – írta a Világgazdaság.

Csehország egyik legnagyobb franchise-rendszerét működtető cége, a Daos Plus külföldi terjeszkedésbe kíván fogni. A lap úgy tudja, hogy a plzeni központú cég már folytatott hazánkban puhatolózó tárgyalásokat, de szerződést eddig nem kötöttek.

A Daos Plus elképzelései szerint olyan közép-európai étteremlánc-hálózat jöhetne létre, amely elsőként használná fel és ötvözné a közös monarchiabeli hagyományokat a cseh gasztronómiával. A koncepció lényege, hogy a magyar társéttermek a patinás prágai Švejk étterem egyedi stílusú berendezéseinek forma- és színvilágát tükröznék.


Az étel- és italválaszték természetesen a cseh ízvilágon alapulna, így az étlapról nem hiányozna a hagyományos knédli, illetve a sör, de akár magyar specialitások is helyet kaphatnának. A beruházó nem ragaszkodik a budapesti helyszínhez, az egész országban kutatnak partnerek után – írta a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik