Élet-Stílus

Ingyenes Microsoft, fizetős Google?

A Google napokban bejelentett fizetős tárhelyszolgáltatására a Microsoft reagált a leggyorsabban. A Windows Live Hotmail szolgáltatás nem csak hogy ingyenes marad, de növeli az ingyenesen használható tárhelyét is.

A redmondi stratégák gyors választ adtak a Google hétfőn bejelentett fizetős tárhely ajánlatára. A hatalmas felhasználói számmal rendelkező Gmail-tól szeretné elvenni a Windows Live Hotmail az elsőséget azzal, hogy mostantól megnövelt tárhellyel várja a régi és új felhasználókat.

A Microsoft szerint úgy látszik, a méret a fontos, és persze az ingyenesség. Legalábbis ez derül ki a hírt kiszivárogtató Ellie Powers-Boyle Microsoft programmenedzser Windows Live blogjából.

Fizetős tárhely?


A Google ezentúl 20 és 500 dollár közötti éves díjat számít majd fel a különböző tárhelyigények esetében. A most használt e-mail-fiókok méretét a jelenlegi 3 Gigabyte-ban maximálják, s efölötti igényekre találták ki az éves díjat.

A legalacsonyabb díj mellett gyakorlatilag évi 20 dolláros költséggel 6 Gigabyte tárhellyel növelhetjük meg az alapméretet, míg 75-ért 25, 250-ért 100 és 500 dollárért 250 Gigabyte pluszt vásárolhatunk.



Az eddigi 2 Gigabyte-os korlátot most felemelték 5 Gigabyte-ra, természetesen mindenféle költség nélkül. Ugyan a Microsoft levelező rendszerét használók is fizethetnek, ha 10 Gigabyte-ot szándékoznak tárolni a neten, de ezen felhasználók száma az elemzők szerint igen kicsi. Az itt jelentkező éves díj 15 dollárra rúg, amely alacsonyabb, mint a Google érvényben levő ajánlata.

Természetesen a Microsoft lehetőséget ad az áttérőknek arra is, hogy leveleik a Windows Live Hotmail szolgáltatására irányítódjanak át. A tárhely növeléssel egyidejűleg a levelező rendszer gyorsulását és a szolgáltatások egyre szélesebb körét is igyekszik a Redmond a felhasználók felé kommunikálni.

A Windows Live Mail a szakértők szerint a intelligens hírfigyelő opciójával, nyelvi lehetőségeivel máris versenybe szállhat a Gmail-felhasználókért. Az ingyenesség és a tárhelynövelés bejöhet a Microsoft stratégáinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik