Élet-Stílus

MKOSZ: végre béke, megállapodás a Siókosárral

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) megállapodást kötött a Siókosár Utánpótlás Klub Egyesülettel, ennek értelmében a felek elállnak mindenfajta további jogi eljárás lefolytatásától.

Kapcsolódó linkek


kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

A megállapodás értelmében a Siókosár visszavonta azt a korábban benyújtott azonnali beszedési megbízást (inkasszót), amelynek révén a múlt héten levette a kosárlabda-szövetség számlájáról az azon lévő összes pénzt, több mint hét millió forintot.

„A megállapodás értelmében lehetőség nyílik a szövetség gazdasági helyzetének rendbetételére, a válogatottak működtetésére és a kvalifikációs versenyeken való részvételre” – áll az MKOSZ közleményében. A részleteket illetően Dr. Sterbenz Tamás főtitkár az FN-nek elmondta, a számláról lehívott pénzt nem kapja vissza a szövetség, viszont a Siókosár megállapodás értelmében eláll a további követeléstől, és a jövőben együtt dolgoznak a felek, hogy ez az összeg megtérülhessen. „Örülök, hogy lezárult ez az ügy, és elfeledhetjük ezt a terhes örökséget. A nulláról indulunk, de legalább nyugalomban dolgozhatunk” – így a főtitkár.

A másodosztályú SIÓKOSÁR azért perelte 9,5 millió forintra a férfi ligát és az MKOSZ-t, mert a liga a csapatban korábban T-licenccel (tehetség licenc) szereplő két játékos szereplését – a csapat szerint jogtalanul – nem engedélyezte a 2003/2004-es szezon rájátszásában, ezzel kárt okozott a klubnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik