Élet-Stílus

Gullit szerint el kell küldeni Ballackot

Az egykori zseniális futballista egy interjúban elmondta, hogy a Chelsea csapatának jó néhány játékostól meg kellene válnia. Az Európa-bajnok Ruud Gullit elsősorban a német válogatott középpályását, Michael Ballackot kritizálta.

Kapcsolódó linkek

chelsea.lap.hu
sport.lap.hu

„Alaposan át kellene alakítani a Chelsea keretét. Több embert el kellene küldeniük, elsőként Michael Ballackot.” – nyilatkozta 1988 Európa-bajnoka a Mirrornak. „A német játékos alaposan lebecsülte az angol élvonalbeli futballt. Egy év alatt sem sikerült felvennie a ritmust, és nekem úgy tűnik, hogy erre nem is képes.” – tette hozzá Gullit, aki 1995 és 1998 között játékosként, majd edzőként is megfordult a Stamford Bridge-en.

A holland szakember továbbra is jó kapcsolatban áll az egyesület munkatársaival, és elmondása szerint naprakész információi vannak a csapatról. „Ballack a tavalyi évben Sevcsenkóval együtt elképesztő pénzt keresett a londoniaknál, de a teljesítménye hagyott kívánnivalót maga után. A csapaton belül sokan nem nézték jó szemmel, hogy a német mekkora összegeket zsebel be.” Gullit az együttes két angol alapemberére, John Terry-re és Frank Lampardra gondolt, akik a két külföldi sztárnál sokkal rosszabbul kerestek.

A védő azóta meghosszabbította a szerződését, de Lampard egyelőre hiába tárgyalt a Chelsea vezetőivel, nem sikerült megállapodniuk az újabb kontraktus részleteiben.

Ballack a nyáron a Real Madridnál is szóba került, de végül Bernd Schuster jelezte, hogy nem tart igényt a középpályásra. A német jelenleg még nem bevethető, a tavasszal összeszedett bokasérüléséből még nem épült fel teljesen. Az elkövetkező hetekben biztosan nem áll Jose Mourinho rendelkezésére, és a Nationalelfban sem fog tudni pályára lépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik