Élet-Stílus

Elloptak 114 Audi motort

Júliusban 114 Audi motor indult Győrből Spanyolországba, de egy sem érkezett meg, és a fuvarosnak is nyoma veszett. Eddig 41 motort megtalált a rendőrség, amely különösen nagy kárt okozó csalás miatt nyomoz.

A rendőrséghez július végén érkezett meg egy budapesti szállítmányozó cég feljelentése, és július 30-án el is rendelték a nyomozást – mondta Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. A feljelentés szerint a szállítmányozó cég megbízott egy fuvarozó vállalkozást, hogy Audi motorokat szállítson Győrből a spanyolországi Martorellbe.

A feljelentés szerint a 114 Audi-motorból álló szállítmány el is indult Spanyolországba, a sofőr azonban július 10-én, egy olaszországi pihenőhelyről bejelentette, hogy ellopták a kamiont. A szállítmányozó cég pedig a továbbiakban nem tudta elérni a fuvarozó vállalkozást – tette hozzá az ügyeletes.

Július 26-án – állampolgári bejelentés alapján – egy balatonfűzfői gyártelepen megtaláltak 41 darab motort és 8 darab fém raklapot. Továbbra is keresik viszont a fennmaradó 73 motort és 11 raklapot. A kár megállapítása folyamatban van, a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt nyomoz – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik