Élet-Stílus

NB I: a Kaposvár simán nyert Újpesten

Az Újpest FC hazai pályán szenvedett sima vereséget a Kaposvártól a labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az Újpest meglepetésre sima vereséget szenvedett saját pályáján a szervezetten, fegyelmezetten játszó Kaposvár ellen. A lila-fehérek még tizenegyesből sem tudtak betalálni (Rajczi hagyta ki a büntetőt).

A szünet után fokozta a tempót a hazai csapat, de csak egy helyzetet tudott kidolgozni. A vendégek az 56. percben jutottak vezetéshez, az első olyan lövésből, amely kapura ment. Az új bajnokságban első gólját jegyző Oláh Szakály beadása után tolt még egyet a labdán, majd az újpesti védők asszisztálásával a bal alsó sarokba lőtt.

A 70. percben Vasziljevics növelte az előnyt: 13 méterről kapásól a jobb alsó sarokba helyezett. A két kapott góltól teljesen szétesett a hazaiak játéka, a kaposváriak több tetszetős támadást vezettek, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

„Végtelenül boldog vagyok. Nagyon szervezetten játszottunk, már régen láttam ilyen taktikusan és fegyelmezetten játszani a csapatomat. Azt hiszem, megleptük az Újpestet” – magyarázta a meccset közvetítő Sport2-nek Prukner László, a kaposváriak vezetőedzője. Az Újpest a tizedik, a Kaposvár pedig a negyedik helyen áll az NB I 4. fordulójának követően.

NB I, 4. forduló:
Újpest FC-Gabona Trans Kaposvár 0-2 (0-0)
Gól:
Oláh (56.), Vasziljevics (70.)

Korábbi eredmények:
Debrecen-Zalaegerszeg 3-2
Paksi-Budapest Honvéd 0-3
REAC-Tatabánya 3-2
Siófok-Győri ETO 0-1
FC Sopron-Nyíregyháza 1-1
Fehérvár-Vasas 5-2
Diósgyőr-MTK Budapest 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik