Élet-Stílus

Már a 20-ai előkészületek nehezítik a közlekedést

Az augusztus 20-i repülős verseny előkészületei miatt már a múlt hét végén lezárták a Bem rakpart Duna felöli oldalán a külső és a parkolósávot (és a járdát) a Batthyány tér és a Bem József tér között, valamint a Kacsa utcát és a Vitéz utcát egy-egy szakaszon.

Kiesik egy láncszem

Az augusztus 20-ai naptól lezárják a Szabadság hidat is. A 4-es metró építése és a híd felújítása miatt egy évig nem járnak majd a 47-es és a 49-es villamosok. Helyettük a budai oldalon meghosszabbított útvonalon közlekedik majd a 18-as, az 56-os és az 59-es villamos. A Batthyány tér és az albertfalvai Forgalmi utca között 41/a jelzéssel a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban új villamos indul. A kieső 47-es és 49-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak majd az Erzsébet, illetve a Petőfi hídon át.

Útfelújítások városszerte

Még a hét során tart az útburkolat-felújítás a Hegyalja úton a BAH-csomópont és az Avar utca között, a Krisztina körúton a Szilágyi Erzsébet fasor és az Attila út között, valamint a Csaba utcában a Várfok utca és a Városmajor utca között. Itt aszfaltozás miatt útszűkületek lassítják a haladást. Jó hír, hogy mindezt már csak két napig, 15-éig.

Tart a Bécsi út felújítása a Vörösvári út és a Nagyszombat utca között. Hétfőn a Vörösvári úti csomópontban, illetve a Vörösvári út és a Margit kórház között a befelé vezető oldalon a szegélyeket bontják és építik. Szombaton a Kiscelli utca és a Vörösvári út közötti szakaszon a kifelé vezető oldalon a szerelvények szintbe helyezését is végezni fogják. Várhatóan jövő keddtől fognak aszfaltozni. A befelé vezető oldalon még augusztus 16-ig tart a gázvezeték felújítása. Az építési munkák ideje alatt a forgalom számára 2×1 forgalmi sáv folyamatosan biztosított, mindkét irányban. A munkaterületen 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe, és tilos a szakaszon parkolni. A forgalomba helyezés várható időpontja: 2007. szeptember 1.

Folyik az Ócsai út felújítása az M0-s felüljárótól egészen Budapest határáig. Hétfőn padkarendezést végeznek, illetve a szerelvényeket helyezik szintbe. A 4 kilométeres szakaszon folyamatosan haladnak végig a szegélyezési, marási és aszfaltozási munkálatokkal, és mindig ott korlátozzák időszakosan a forgalmat, ahol éppen a munkavégzés zajlik.

Az ország területén előzetesen jelzett közműmunkákról, útfelújításokról kaphat naprakész információkat a FigyelőNet Útinform segítségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik