Élet-Stílus

NB I: bombagólokkal nyert a Loki

A Bajnokok Ligájától gyorsan búcsúzó Debrecen a bajnokságban vigasztalódott: egy fordulatos, szép gólokat hozó találkozón egy góllal verte a Zalaegerszeget. A listavezető Honvéd ezúttal is nyert, és a Ferencváros is diadallal rajtolt az NB II Keleti csoportjában.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Jó iramú, nyílt sisakos, harcos játékot láthatott a közönség Debrecenben, ahol fordulatos találkozón 3-2-re nyert a bajnokcsapat. A BL-búcsú nem hagyott mély nyomott a Lokiban, sőt, amiatt kettőzött erővel küzdött Miroslav Beránek csapata, és Dzsudzsák bombagóljával meg is szerezte a vezetést.

A honi mezőny ékköve 30 méterről bombázott a bal felső sarokba. A zalaegerszegieket nem fogta meg a gól, olyannyira nem, hogy a szünetig 13 perc alatt megfordították az állást. Előbb Koplárovics talált be egy remek centerezést követően, majd Pekic helyezett a hálóba, miután kicselezte a kapust.

A szünet után a Debrecen akarata érvényesült, két óriási góllal fordított is a házigazda (Demjén egy biciklicsel után a jobb felőbe lőtte a labdát, majd újra Dzsudzsák volt eredményes, ő a bal felsőt választotta), és folytatásban akár növelhette is volna a különbséget, de sorban kimaradtak a helyzetek.


NB I: bombagólokkal nyert a Loki 1

Dzsudzsák Balázs két pazar gólt szerzett (MTI)



A listavezető, UEFA-kupa meccsére készülő Honvéd továbbra is hibátlan az NB I-ben, ezúttal Pakson nyert könnyedén, igaz, a házigazdák Tököli kiállítása miatt közel egy órát játszottak emberhátrányban. A paksiak mellett a tatabányaiak sem szereztek még pontot: a Bányász ezúttal a REAC pályáján botlott. A Győri ETO soványka, egygólos győzelmet aratott Siófokon, a Sopron és a Nyíregyháza pedig megosztozott a pontokon, és ezzel a Szpari megőrizte a veretlenségét, a soproniak ugyanakkor még nyeretlenek. A Fehérvár viszont már megérezhette a siker ízét, miután remek támadójátékkal simán, 5-2-re verte a Vasast.

Nyögvenyelős győzelemmel kezdett a Fradi

A Ferencváros győzelemmel startolt az NB II Keleti csoportjában, igaz, igencsak nyögvenyelős volt ez a siker. A BKV Előre a 93. percig megóvta kapuját a góltól, ekkor azonban Lipcsei közelről a hálóba segítette a labdát, majd nem sokkal később Vincze Ottó indítását követően Ndjodo lőtt a bal alsó sarokba.

NB I, 4. forduló:
Debrecen-Zalaegerszeg 3-2 (1-2)
Gól:
Dzsudzsák (21., 54.), Demjén (53.), ill. Koplárovics (30.), Pekic (43.)

FC Sopron-Nyíregyháza 1-1 (1-1)
Gól:
Tchana (10.), illetve Miskolczi (25.)

BFC Siófok-Győri ETO 0-1 (0-0)
Gól:
Stark (56.)

FC Fehérvár-Vasas 5-2 (3-1)
Gól:
Sitku (6., 32., a másodikat 11-esből), Dajic (24.), Farkas (60.), Bozic (76.), ill. Rebryk (28.), Lázok (85. – 11-esből)
Kiállítva: Kovács G. (32., Vasas)

REAC-Tatabánya 3-2 (2-0)
Gól:
Nyerges (8., 62.), Torma (12.), ill. Filó (60.), Nógrádi (90.)
Kiállítva: Dienes (92., Tatabánya)

Paksi FC-Budapest Honvéd 0-3 (0-2)
Gól:
Hercegfalvi (13.), Abraham (35., 48.)
Kiállítva: Tököli (37., Paks)

Pénteken játszották:
Diósgyőr-MTK Budapest 2-2

Hétfői program:
Újpest-Kaposvár, 18:00

NB II, Keleti csoport, 1. forduló:
Ferencváros-BKV Előre 2-0 (0-0)
Gól:
Lipcsei (93.), Ndjodo (95.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik