Élet-Stílus

Parádés meccsel rajtolt a Bundesliga

Nem bírt egymással a címvédő VfB Stuttgart és az elmúlt szezonban ezüstérmet szerző Schalke 04 a német labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésén. A fordulatos és látványos találkozón igazságos döntetlen kezdődött.

Kapcsolódó linkek

vfbstuttgart.lap.hu
sport.lap.hu

A német élvonalbeli pontvadászat igazi rangadóval kezdődött péntek este. A bajnoki címet az utolsó fordulóban megszerző Stuttgart hazai pályán fogadta a Schalkét, és a két nagy rivális végül 2-2-es döntetlennel zárt a közönségszórakoztató összecsapáson.

A VfB hazai pályán tavaly augusztus óta nem szenvedett vereséget a bajnokságban, és a sorozat nem szakadt meg péntek este sem. A bajnok őrületes rohamokkal kezdte a találkozót: sarkazásoknak, zseniális passzoknak tapsolhatott a Gottlieb Daimler stadion közönsége, csak a gól hiányzott a Stuttgart játékából. Ami az egyik oldalon nem sikerült, az a Schalkénak szinte a semmiből összejött. Kobiashvili lövésébe beleért Hilbert, az elmúlt szezon egyik felfedezettje, és ezzel megoldhatatlan feladat elé állította saját kapusát.


Parádés meccsel rajtolt a Bundesliga 1

A Schalke mindenképpen vissza akart vágni, de nem sikerült (Sport1)


A találatot követően ellaposodott az összecsapás, a szünetre a fegyelmezetten védekező, és életveszélyesen kontrázó Schalke vonulhatott előnnyel. A folytatásban a vendégek behúzódtak saját kapujuk elé, és szinte teljesen feladták a támadásépítést. Ez öt percen belül kétszer is megbosszulta magát: először Khedira lőtte ki a jobb alsó sarkot, majd Pardo értékesített magabiztosan egy tizenegyest.

A három pontot azonban nem tudta otthon tartani a bajnok, miután a csereként érkező Rakitic élete első Bundesliga-meccsén előbb bolondot csinált a portugál válogatott Meirából, majd védhetetlen lökettel mattolta Schäfert a Stuttgart kapujában.

Bundesliga, 1. forduló:
VfB Stuttgart-FC Schalke 04 2-2
Gól:
Khedira (63.), Pardo (67., 11-esből), illetve Kobiasvili (25.), Rakitic (76.)

Szombati meccsek:
FC Bayern München-Hansa Rostock 15:30 ó
Bayer Leverkusen-FC Energie Cottbus 15:30 ó
VfL Bochum-Werder Bremen 15:30 ó
Hannover 96-Hamburger SV 15:30 ó
Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 15:30 ó
VfL Wolfsburg-Arminia Bielefeld 15:30 ó

Vasárnapi meccsek:
1.FC Nürnberg-Karlsruhe 17 ó
Borussia Dortmund-MSV Duisburg 17 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik