Élet-Stílus

Indul a Bundesliga: Dárdai is a Bayernre fogad

Általános vélekedés szerint a Bayern München a péntek este kezdődő német labdarúgó-bajnokság toronymagas favoritja. Dárdai Pál, a Hertha BSC magyar fedezete is a bajorok sikerére fogad.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Bayern München a nyáron 70 millió eurót költött a csapat megerősítésére, és ez olyannyira jól sikerült, hogy németföldön már-már csodának számítana, ha a végelszámolásnál nem Oliver Kahn és társai emelnék magasba a salátástálat. A bajor együttesbe Franck Ribery, Luca Toni, Miroslav Klose, Hamit Altintop, Marcell Jansen, Jan Schlaudraff és Jose Ernesto Sosa érkezett a holtidőben, míg a „sztárok” közül csak Roy Makaay, valamint Claudio Pizarro távozott a klubtól.

A „bevételi oldalon” szereplő névsor garanciát jelenthet a sikerre. Ezt a véleményt a Bundesligában dolgozó edzők is osztják: a 18 szakvezetőből 11 tippel a Bayern bajnoki címére, amely 21. lenne a sorban. A dobogóért a Schalke, a Werder Bremen és a bajnoki címvédő VfB Stuttgat küzdhet. A szakemberek egy kiscsapat „berobbanását” nem tartják valószínűnek.


Indul a Bundesliga: Dárdai is a Bayernre fogad 1

Tippünk: a bajnokság végén ünnepelhet a Bayern (AP)


A dobogóra sanszos csapatok közül a brémaiak elvesztették Klosét, ugyanakkor rekordösszegért leigazolták a BL-győztes brazil Carlos Albertót. A Schalkénél Lincoln és Hamit Altintop távozása gondot okozhat, igazán „nagy nevet” nem is sikerült igazolni Gelsenkirchenben, ám a csapat ereje az egységben van. A Stuttgarthoz érkezett Ewerthon (Real Zaragoza), illetve Yildiray Bastürk (Hertha) is, de az értők többsége szerint a svábok nem fogják tudni megsimételni tavalyi teljesítményüket, a dobogó aljára azonban odaérhetnek. Majd kiderül.

„Senki sem fogja megszorítani a bajorokat, idén szerintem a második és a tizennyolcadk hely közötti pozíciókért lesz majd igazán nagy harc” – mondta az MTI-nek Dárdai Pál, a Hertha középpályása, aki hozzátette: „A címvédő stuttgartiak ezúttal szerintem a dobogóra sem érnek oda, a müncheniek mögött a Schalke és a Werder Bremen végezhet a Bajnokok Ligája-szereplést érő helyeken.” A Hannoverben futballozó Huszti Szabolcs úgy véli, nagyon kiegyensúlyozott a mezőny és az utolsó fordulóig nyílt lesz a harc minden helyezésért. Dárdai és Huszti mellett még két magyar áll rajthoz a Bundesliga I-ben: Szélesi Zoltán az Energie Cottbus, Hajnal Tamás a Karslruhe játékosa.

Átigazolási tábla (eurosport.com)

Bundesliga, 1. forduló:
VfB Stuttgart-FC Schalke, péntek, 20:30
Bayern München-Hanas Rostock, szombat, 15:30
Leverkusen-Cottbus, szombat, 15:30
Bochum-Werder Bremen, szombat, 15:30
Hannover-Hamburg, szombat, 15:30
Frankfurt-Hertha BSC, szombat, 15:30
Wolfsburg-Bielefeld, szombat, 15:30
Nürnberg-Karlsruhe, vasárnap, 17:00
Dortmund-Duisburg, vasárnap, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik