Élet-Stílus

BL: a bírót okolják a debreceniek (videó)

Megint egy „átkozott" bíró miatt esett ki egy magyar csapat. A debreceniek a BL-búcsúért Claudio Circhetta svájci sípmestert okolják, aki nem adta meg Dorge Kouemaha szabályosnak vélt gólját.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A borasi gólnélküli döntetlen (a debreceni 1-0-s vereség után) a Loki kiesését jelentette a svéd Elfsborg ellen a Bajnokok Ligája selejtezőjének második körében, ezért adhat okot heves vitára Claudio Circhetta döntése. A svájci bíró a 41. percben érvénytelenítette Dorge Kouemaha gólját, mert úgy ítélte meg, a csatár ellökte Johan Wiland hálóőrt.

„A gól előtt nem értem hozzá kézzel a kapushoz, láttam, hogy jön a labda, én pedig felugrottam fejelni. Érthetetlen a játékvezető döntése, ugyanezt tudom elmondani a kiállításommal kapcsolatban is. Ezt a meccset nekünk meg kellett volna nyernünk, szomorú vagyok, hogy nem sikerült, de sajnos nem csak rajtunk múlott” – emlékezett vissza Kouemaha.





A fenti, ominózus jelenetet mi is többször megtekintettük, és szerintünk a kameruni csatár jobb kezével ellökte a svédek kapusát, miközben a hálóba fejelt. Bár az is igaz, adtak már meg ilyen gólt. Egyébként az uefa.com tudósítója is a kapus elleni szabálytalanságról értekezik. Az európai szövetség honlapja amúgy a Loki kapcsán ezt a momentumot, illetve Kerekes Zsombor kapufáját emelte ki. Miroslav Beránek, a Loki vezetőedzője a klubja weboldalán azt fejtegette, hogy „a svéd sportdiplomácia mindkét mérkőzésen erősebb volt, mint a miénk, az Elfsborg csapata ennek is köszönheti továbbjutását”.

A cseh mester ehhez még hozzátette: „A játékosokra nem lehet panasz, a szerencsésebb csapat lépett a harmadik körbe. Úgy gondolom, nincs miért szégyenkeznünk, büszkén, emelt fejjel térhettünk haza.” Mielőtt tényleg megátkoznánk a svájci bírót, tegyük fel a kérdést: egy csapat megérdemli a továbbjutást, ha 180 perc alatt egyetlen – érvényes – gólt sem tud szerezni?


BL: a bírót okolják a debreceniek (videó) 1

Elbukott a Loki (MTI)



A szomorú valóság az, hogy a három magyar kupaindulóból csak a tizenegyesekkel továbbjutott Budapest Honvéd élt túl egy kört, a DVSC és az MTK kiesett. A kék-fehérek búcsúja kapcsán is felvetődött a bíró felelősége, de ehelyett talán sokkal célravezetőbb lenne önvizsgálatot tartani végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik