Élet-Stílus

Futballdiszkont: szerdai átigazolások

Claude Makelele még legalább egy évet marad a Chelseanél, a Real Madrid napokon belül holland középpályást igazolhat, a cseh Jan Koller pedig szinte biztosan egyesületét vált a nyáron. Tények és hírek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az átigazolási szezonban a Real Madrid együttesét gyakorlatilag minden nagyobb sztárral kapcsolatba hozták, de az új trénerrel készülő csapatot eddig az összes nagyágyú kikosarazta. Ez már csak azért is aggasztó lehet a királyi gárda szurkolói számára, mert a nagy rivális Barcelona Thierry Henry személyében egy igazi klasszist igazolt. A legfrissebb hírek szerint a Barcelona és a Chelsea által is figyelt Royston Drenthe viszont a madridiakat választotta. A 20 éves középpályásnak még egy évig érvényes a szerződése a Feyenoorddal, és a klub csak akkor engedi el, ha megfelelő ajánlatot kap.

A cseh válogatott Jan Koller nem érzi magát jól Monacóban, és lapértesülések szerint hat klub is bejelentkezett a hórihorgas játékosért. A francia csapatnál nincsen biztos helye a kezdőben a 34 éves veteránnak, a távozása egyre valószínűbb. Az angol Birmingham City, Middlesbrough és Reading mellett az FC Twente, az AZ Alkmaar és a Fenerbahce is szívesen látná az égimeszelő cseh támadót.


Futballdiszkont: szerdai átigazolások 1

Koller 34 évesen is kapós (AP)


Mottára nincs szükség

A Barcelona ificsapatából felküzdötte magát a nagyok közé Thiago Motta, de a Frank Rijkaard már jelezte, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a játékos szolgálataira. A 24 éves futballistának érvényes szerződése van a katalánokkal, és ő azt szerette volna, ha a klub a szolgálataiért cserébe ingyen elengedi. A Barca azonban pénzt akar keresni Mottán, és ezért 6 millió euróban szabták meg az árát. Az összeg kicsengetése nem okozna gondot a Milannak, a Juventusnak és az Internek sem, és olasz lapjelentések szerint mind a három egyesület be is jelentkezett a védekező középpályásért.

A Catania együttese az elmúlt szezonban éppen csak elkerülte a kiesést az olasz élvonalból, ezért a klub vezetői úgy döntöttek, hogy a keretet alaposan meg kell erősíteni az augusztusban kezdődő pontvadászatra. Az egyesület keddig 11 új játékost igazolt, szerdán pedig bejelentették, hogy uruguayi válogatott csatárt szerződtettek. A 24 éves Jorge Martinez a Nacional együttesétől érkezik, a megállapodás részleteiről egyik klub sem nyilatkozott.

Az FC Moszkvához szerződik Maximiliano Moralez, a világbajnok argentin U20-as labdarúgó-válogatott kiválósága. “Fájdalmas döntés volt, de ilyen jó ajánlatot nem szabad kihagyni” – jelentette ki a 20 éves csatár, aki már el is köszönt társaitól a Racing Clubnál, amely 12 millió dollárt kap érte. A 2010-ig az orosz élvonalba igazoló Moralez öt gólt szerzett júliusban a kanadai korosztályos vb-n, melynek döntőjében a dél-amerikaiak Csehországot verték 2-1-re.

Rekordigazolás Angliában

Számos egyesület érdeklődését felkeltette a PSV Eindhoven portugál védője, Manuel Da Costa. A fiatal játékosért korábban a Juventus, a Fiorentina és az Atletico Madrid is bejelentkezett, legutóbb pedig az Inter és az AC Milan is beszállt. A 20 éves védő szerződése 2011-ig szól a holland klubnál, de nem valószínű, hogy még egy évet maradna. A Juve 3,5 millió eurós ajánlatát a PSV visszadobta, lapjelentések szerint legalább 8 milliót kellene fizetni Da Costáért.

Claude Makelele egy évig még nem megy sehova” – nyilatkozta a francia játékos ügynöke, miután Európa egyik legjobb védekező középpályása nem tudott megegyezni a Chelseavel a jövőre lejáró szerződésének meghosszabbításában. A Juventus és a Barcelona is vitte volna a 34 éves játékost, aki a jelek szerint még legalább egy évet Londonban tölt. Makelelének nem sok esélye van a kezdőbe kerülésre a Chelseaben, hiszen posztján Michael Essien szenzációsan teljesített az elmúlt szezonban, ráadásul a gyorsan fejlődő John Obi Mikel személyében újabb komoly vetélytársa akadt.

Rekordösszegért igazolt kapust az angol élvonalba felkerült Sunderland együttese. Az egykori legendás Manchester United játékos, Roy Keane által irányított gárda 9 millió fontot fizetett a Hearts együttesének a skót válogatott Craig Gordonért. Korábban egyetlen angol klub sem áldozott ekkora összeget egy portásra. A korábbi rekordot a Monacótól a ManU-hoz igazolt Fabian Barthez tartotta 7,8 milióval. Gordon a hírek szerint a hétvégén rajtoló angol pontvadászatban már debütálhat is a Sunderland kapujában.

Az olasz élvonalba visszajutott Juventus nem hajlandó 2010-ig szerződést hosszabbítani Alessandro Del Pieróval. A csatár megállapodása – amely idényenként ötmillió eurót garantál neki – jövőre jár le a „zebrákkal”, és míg ő két évvel toldaná meg a kontraktust, a klub csak plusz egy évet kínál neki. „Kételkednek az erőállapotomban, pedig még nem mankóval járok. A pályán fogom megmutatni, hogy milyen kirobbanó formában vagyok” – mondta a klasszis, aki 1993 óta öt bajnoki címhez és egy BL-diadalhoz segítette a Juvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik