Élet-Stílus

DVSC: álom maradt a Bajnokok Ligája

A magyar bajnok Debrecen a svédországi visszavágón sem tudta bevenni az Elfsborg kapuját, így a Loki kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjéből. A svéd bajnok a Valenciával játszik az utolsó körben.

Kapcsolódó linkek


bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A Debrecen harmadik próbálkozásra is kudarcot vallott a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Korábban az angol Manchester United (a harmadik körben), majd a macedón Rabotnicski (a másodikban), ezúttal pedig a svéd Elfsborg (szintén a második kanyarban) kötött útilaput a magyar bajnokcsapat talpára, ráadásul az itthon verethetetlen Loki rúgott gól nélkül esett ki.

A borasi visszavágó első félideje kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott, ugyan valamivel többet birtokolták a labdát a svédek, de mind a két csapat egyszer-egyszer találta el a kaput. Igen fontos momentum, hogy 41. percben gólt szerzett a Loki, ugyanakkor nagyon nem érdemes örülni, Dorge Kouemaha ugyanis hiába talált a hazai kapuba, a játékvezető szerint azt megelőzően szabálytalan volt.

A fordulást követően bátrabban kitámadott a Debrecen, ezáltal a svédeknek is több lehetőségük nyílt a kontrázásra. Balogh János két esetben is bravúrral védett, majd a túloldalon Rudolf Gergely éppen csak lemaradt Demjén Gábor beadásáról. Később Kerekes Zsombor is beállt, így három csatárral rohamozott a Loki – de mindhiába.

Andreas Augustsson majdnem kisegítette a magyar csapatot úgy, hogy kis híján öngólt lőtt, de a labda elkerülte a kaput. A végén Kouemahát még ki is állította a svájci játékvezető. A magyar bajnok a visszavágón némileg jobban játszott, mint az első meccsen, de ezúttal sem tudta feltörni a svéd védelmet. Gól nélkül pedig nem lehet továbbjutni.

Az Elfsborg folytathatja a BL-kalandját, az utolsó selejtezőkörben a spanyol Valenciával találkozik, nekünk pedig marad a tanulság levonása: az európai középszint is legalább olyan messze van tőlünk, mint Boras Debrecentől. Valenciáról ne is beszéljünk…

BL, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Elfsborg (svéd)-Debrecen 0-0
Boras, 13000 néző. Vezette: Chirchetta (svájci)
Elfsborg: Wiland – Andersson, Augustsson, Björck, Karlsson – Mobaeck (Floren, 86.), A. Svensson (Avdic, 66.), Holmen, Ishizaki – Keen (Berglund, 81.), M. Svensson
DVSC: Balogh – Bernáth (Sándor, 82.), Mészáros, Komlósi, Szűcs – Demjén (Kerekes, 72.), Vukmir, Leandro Dzsudzsák – Kouemaha, Sztojkov (Rudolf, 55.)
Kiállítva: Kouemaha (88.)
Továbbjutott: az Elfsborg, 1-0-val.

További eredmények.

—-További program—-

A BL harmadik selejtezőkörének párosítása:
BATE (fehérorosz)-Steaua Bucuresti (román)
Tampere United (finn)-Rosenborg (norvég)
Szpartak Moszkva (orosz)-Celtic Glasgow (skót)
Werder Bremen (német)-Dinamo Zagreb (horvát)
Salzburg (osztrák)-Sahtar Doneck (ukrán)
Ajax Amsterdam (holland)-Slavia Praha (cseh)
Valencia (spanyol)-Elfsborg (svéd)
FK Sarajevo (bosnyák)-Dinamo Kijev (ukrán)
Fenerbahce (török)-Anderlecht (belga)
Glasgow Rangers(skót)-Crvena zvezda (szerb)
Toulouse (francia)-FC Liverpool (angol)
Benfica (portugál)-FC Köbenhavn (dán)
SS Lazio (olasz)-Dinamo Bucuresti (román)
Sparta Praha (cseh)-Arsenal (angol)
FC Zürich (svájci)-Besiktas (török)
Sevilla (spanyol)-AEK Athén (görög)

Az első mérkőzéseket augusztus 14-én és 15-én, a visszavágókat két héttel később játsszák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik