Élet-Stílus

Kínában gyártat a Fiat

Az olasz Fiat-csoport és a kínai Chery autógyár megállapodást írt alá arról, hogy Kína vezető autóipari csoportja motorokat szállít Fiat gépkocsikhoz – jelentették be Pekingben.

A megállapodás szerint a kínai vállalat évente 100 ezer 1,6 és 1,8 literes motort fog szállítani, amelyeket a Kínában, illetve más országokban gyártandó Fiat-modellekbe fogják beépíteni. Az olasz cég vezetése szerint a megállapodás jó alap a további autóipari együttműködéshez.

Az együttműködéstől a Fiat versenyképességének javulását várja, a Chery abban bízik, hogy tovább erősítheti jelenlétét a nemzetközi autópiacon.

A Chery július elején a DaimlerChrysler-csoporttal is megállapodott a közös autógyártásról. A gyártási és forgalmazási együttműködés keretében első lépcsőben kisebb városi autókat terveznek gyártani, valószínűleg Dodge márkanéven, de később az
együttműködés kiterjedhet más Chrysler-modellek gyártására is.

Először Latin-Amerikában és Kelet-Európában jelenhetnek meg az autók, várhatóan egy éven belül, majd két-két és fél éven belül az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is kapható lesz a Chery. Ez az első alkalom, hogy egy jelentős amerikai autóipari csoport Kínában gyártatja a világpiacra szánt modelljeit.

A Chery saját márkájú autóit már 20 országba exportálja, főként Dél-Kelet-Ázsiába, Afrikába és a Közel-Keletre, az Egyesült Államokban és Európában azonban eddig nem sok sikerrel járt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik