Élet-Stílus

Megbotlott a Chelsea, hengerelt a Barca

Némi meglepetésre a Chelsea felkészülési mérkőzésen 2-0-s vereséget szenvedett a Rangerstől. A Barcelona szintén skót klub ellen tesztelt, a katalánok 3-1-re verték Hearts együttesét.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az angol és a skót bajnokság ezüstérmese a glasgowi Ibrox Parkban mérte össze az erejét. A mérkőzésen egyik csapat sem tartalékolt, olykor szikrázóan kemény párharcok alakultak ki. Az első gólra viszont a 86. percig kellett várni, ekkor Nacho Novo lőtt 20 méterről a kapuba, majd nem sokkal később Filip Sebo hasonló távolságról talált be úgy, hogy a labda egy Chelsea-védőt is érintve vágódott a hálóba.

A Barcelona több mint 57 ezer néző előtt a skót rögbiválogatott otthonául szolgáló Murrayfielden győzte le 3-1-re a Hearts csapatát. Ronaldinho kettőt vállalt a három katalán gólból, míg a harmadik találatot Giovanni Dos Santos szerezte – a mexikói tehetségnek már csak a hálóba kellett passzolnia a csereként játszó Thierry Henry pazar átadása után.

A spanyol ezüstérmes meggyőzőbb, jobb futballal rukkolt elő, mint korábban a Dundee United ellen, Frank Rijkaard edző azonban a csapata helyett a körülményeket dicsérte. „Minden csodálatos itt, Skóciában, és ezt nem az illendőség miatt mondom. Nem tudom, mi lesz a következő nyáron, de én szívesen visszajönnék ide” – így a szakvezető.

Felkészülési mérkőzések
Érdekesebb eredmények:

Inter-Valencia 0-2
Hertha BSC-Plzen 4-0
Falkirk-Ajax Amsterdam 2-1
Rangers-Chelsea 2-0
Southampton-Lazio 2-5
Arsenal-Paris SG 2-1
Hearts-Barcelona 1-3
Charleroi-Manchester City 2-0
Fiorentina-AEL Limasszol 0-0
Boavista-FC Porto 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik