Élet-Stílus

Briatore megbüntette volna a McLarent

Flavio Briatore, a Forma-1-ben szintén érdekelt Renault főnöke megdöbbent a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntésén, miszerint a McLarennek nem jár semmilyen büntetés a kémügyben.

Kapcsolódó linkek


forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Noha a Motorsport Világtanács bűnösnek mondta ki a McLaren-Mercedest a Ferrari dokumentumainak jogtalan birtoklása miatt, azok felhasználására utaló bizonyíték híján büntetést nem szabott ki. A Renault vezetője, Flavio Briatore megdöbbentőnek találja a döntést, és pilátusinak tartja a FIA viselkedését.

„Nem értem a történteket. A Motorsport Világtanácsot csak akkor hívják össze, ha van valami bizonyíték. Ha nincs, az ember inkább elkerüli az ilyen ülést. Ám ha a FIA elismeri, hogy a McLaren birtokában voltak a bizalmas Ferrari-dokumentumok, akkor miért nincs büntetés? Ez a döntés engem Poncius Pilátuséra emlékeztet” – kelt ki magából az olasz sportvezető.

Briatore a Ferrari véleményével összhangban azt gondolja, hogy a kémügy sokat árt a Forma-1-nek. „Az elmúlt hetekben mindannyian hallhattuk és olvashattuk, hogy mi történt. Kétségtelen, hogy ez a roppant kínos ügy árt a sportágunknak. Telefonon beszéltem Jean Todt csapatfönőkkel, ő is nagyon elkeseredettnek tűnt, és Luca di Montezemolo Ferrari-elnök dühét is megértem” – magyarázta Briatore.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik