Élet-Stílus

Még lehet kapni jegyeket a Stones-koncertre

Eddig csak egy jegykategóriában fogytak el a jegyek a Rolling Stones péntek esti koncertjére, a többi kategóriában még kaphatók – tudta meg a FigyelőNet. A rendezvényre a Polgári Védelem is visz vizet. Aki nem akarja, hogy lelocsolják, ne menjen a küzdőtér elejére.

A Rolling Stones koncertjegyeit értékesítő irodában a FigyelőNetnek elmondták, hogy dél körül a 15 900 forintba kerülő ülőjegyek fogytak el, amelyek az alsó tribün közepére szólnak, a lelátó közepére kapható 21 900 forintos ülőjegyből is csak kevés van. Ezeken kívül a 14 900 forintos állójegyekből, a 12 900 és a 18 900 forintos ülőjegyekből még lehetett vásárolni.

Drágább jegyet akart az együttes

Mint azt korábban Hegedűs László, a koncertet magyar részről szervező Live Nation Hungary ügyvezetője lapunknak elmondta, a többi világsztár koncertjeitől eltérően, a Rolling Stones speciális konstrukcióban rendezi a turnéit, így a mostani Bigger Bang koncertkörutat is. Nem konkrét összegért lépnek fel ugyanis, hanem a bevételekből – amely teljes egészében az övék – fedezik a költségeket, fizetik például a magyar közreműködőket.


Még lehet kapni jegyeket a Stones-koncertre 1

Technikusok, díszletépítők építik a Rolling Stones koncert díszletét a Puskás Ferenc Stadionban (MTI)


Ez a konstrukció ugyanannyi munkával jár a szervezők részéről, mint a hagyományos felállás, de sokkal kevesebb rizikóval: „Ha netán bukna a koncert, azt így nem mi álljuk, hanem a zenekar. Ez persze azt is jelenti, hogy jóval kevesebb bevétele lesz a cégnek, mint ha mi rendeznénk a fellépést. Kapunk egy fix összeget, és az esetleges jó marketingért és az azzal járó sikerért némi prémiumot” – mondta Hegedűs.

A szervező fontos sikernek tekinti, hogy leszorították az együttes budapesti árait. A zenekar menedzsmentje ugyanis korábban 20-25 ezres jegyárban gondolkodott, csak hosszas tárgyalások után alakították ki a jelenlegit.

10 ezer zacskó vízet hozott a Polgári Védelem

A rendkívüli időjárásra való tekintettel a koncerten kapunyitás később, 17.30-kor lesz, és a közönség részére maximum fél liter műanyag palackos vizet vagy üdítőt engednek behozni, melyről a bejáratnál a kupakot leveteti a biztonsági személyzet.

A küzdőtéri közönség részére 6 vízcsapot építettek ki, amelyhez 15 000 műanyag poharat rendeltek. A lelátón ülő közönség részére a kiépített WC-kben összesen 150 csap áll rendelkezésre. A fentieken kívül a Polgári Védelem biztosít 10 000 darab lehűtött zacskós vizet, illetve 4500 lehűtött palackozott ásványvizet. A zacskós vizek egy részét a küzdőtérre, másik része pedig a lelátókra helyezik ki. A Stadionon belüli vízelosztást a koncert biztonsági személyzete bonyolítja.

A színpad minkét oldalán kiépítenek egy-egy gumicsövet szórófejjel. Ezzel az elöl álló közönséget locsolják, illetve ivóvízet osztanak belőle. A szervezők felhívják a közönség figyelmét, hogy azok, akik a küzdőtér elejére igyekszenek elhelyezkedni, öltözékük megválasztásánál vegyék figyelembe, hogy esetleg vizesek lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik