Élet-Stílus

Matolcsi nehezen hozta a súlyát

Túljutottak a mérlegelésen a Polish Boxing Promotion wolverhamptoni gálára készülő bunyósai, és mindketten – Matolcsi és Proksa – az előírt limiten belül maradtak.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Ez különösen a negyedik címvédésére készülő, a WBF nagyváltósúlyú övét birtokló Matolcsi József (26–9, 18 K. O.–T. K. O.) esetében volt figyelemre méltó szó, mert neki sehogyan sem akart „beállni” a súlya. Végül 69,47 kg-mal (153,15 font) esett túl a procedúrán, és csaknem negyven dekával az előírt felső limiten (69,853 kg) belül maradt. Kihívója, a brit Marcus Portman (16–5–1, 2) hajszálra ugyanannyival mérlegelt, mint Matolcsi.

A Polish másik ringbe lépő versenyzője, Grzegorz Proksa (10–0, 6) annyiban lemásolta klubtársa teljesítményét, hogy szintén 40 dekával maradt a limit alatt (középsúlyban 72,575 kg a határ, ő 72,18-cal mért be), csak éppen a WBC (Bokszvilágtanács) és az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) középsúlyú youth övét birtokló lengyel bunyós nagyon simán, koplalás nélkül jutott el idáig. Kihívója, a román Vitali Banivur (4–2, 3) 1 fonttal kevesebbet nyomott.

Az RTL Klub pénteken 23.35-től közvetíti a wolverhamptoni gálát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik