Élet-Stílus

Tour de France: egy veterán szakaszgyőzelme

A 36 esztendős francia Cedric Vasseur nyerte a Tour de France 10. szakaszát, összetettben továbbra is a dán Michael Rasmussen vezet.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Ahogy várható volt néhány, az összetettben alaposan leszakadt versenyző játszotta a főszerepet a Tour de France 10., második leghosszabb szakaszán.

A Tallard és Marseille között 229,5 kilométeres etapon egy 11 fős szökevénycsoport lépett meg, és mivel az Alpokban elfáradt mezőny nem igazán izgatta magát, megnyugtató, mintegy tízperces előnyre tett szert.

A Marseille előtti két harmadik kategóriás hegy megmászása után öten haladtak az élen, és Cedric Vasseur célfotós győzelmet aratott honfitársa, Sandy Casar előtt, a harmadik Michael Albasini lett.

A mezőny – benne az éllovas Michael Rasmussennel – végig békésen tekerve 10:36 perccel a győztes után ért célba. A 36 éves Cedric Vasseur, aki feltehetőleg az utolsó alkalommal versenyez a Tour-on, második szakaszgyőzelmét aratta a világ legjelentősebb körversenyén, ezt megelőzően 1997-ben nyert.

Vasseur hőstette mellett Patrik Sinkewitz esete szolgáltatta szerdán a beszédtémát Franciaországban. Kiderült, hogy a német keres – aki elgázolt egy nézőt, és sérülései miatt jelenleg kórházban fekszik – június 8-án pozítiv doppingmintát produkált egy ellenőrzés során. Sinkewitz értetlenül áll a dolog előtt, a német állami ARD és ZDF televízióadó pedig bejelentette: amíg a versenyző ügye nem tisztázódik, addig nem számol be a Francia kerékpáros körversenyről.

Tour de France, 10. szakasz
Tallard-Marseille, 229,5 km:

1. Cedric Vasseur (francia, QuickStep) 5:20:24 ó
2. Sandy Casar (francia, Francaise des Jeux) a.i.
3. Michael Albasini (svájci, Liquigas) a.i.

Az összetettben:
1. Michael Rasmussen (dán, Rabobank) 49:23:48 ó
2. Alejandro Valverde (spanyol, Caisse d’Epargne) 2:35 p h.
3. Iban Mayo (spanyol, Saunier Duval) 2:39 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik