Élet-Stílus

Eladja a Ford a Volvót?

Úgy hírlik, a Ford döntött újabb luxusmárkájának eladásáról. Az Aston Martin után a Volvótól is megválnának az amerikaiak.

Amerikai lapértesülések szerint a nehézségekkel küzdő Ford Motor döntött arról, hogy eladja 8 milliárd dollárt érő európai márkáját, a Volvót. A Sunday Times értesülését a Ford szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, annyit azonban elmondott, hogy a vállalat minden lehetőséget megvizsgál, beleértve az érdekeltség eladását is.

Korábban felmerült, hogy a BMW venné meg a svéd márkát, majd arról szóltak a hírek, hogy egy helyi befektetési csoport, az Investor AB fontolgatja a Volvo járműgyártó vállalat megvételét a Fordtól.

Az Investor AB nem jelentéktelen befektető: Svédország egyik leggazdagabb családja, a Wallenbergek irányítják. 11 százalékos részesedésük van a másik nagy svéd járműipari vállalatban, a Scaniában.

A Volvo 1999-ben tette önállóvá teherjármű-gyártását, és személygépkocsi-részlegét 50 milliárd svéd koronáért (5,5 milliárd euró) eladta a Fordnak.

A Fordnál már korábban megszellőztették, hogy megválnának a luxusmárkáktól, márciusban már el is adták az Aston Martint, miután a luxusmárka nem illik az amerikai autóipari csoport hosszú távú stratégiai terveibe. E mellett a Jaguar és a Land Rover eladásáról is hallani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik