Élet-Stílus

Roy Jones nem villogott

Az amerikai Roy Jones Junior egy igencsak felejthető meccsen, pontozással győzte le honfitársát, a veretlen Anthony Hanshawt.

Kapcsolódó linkek


profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A veterán klasszis egy év után tért vissza a ringbe, és ellenfele, a veretlen Anthony Hanshaw igyekezett az első pillanattól kezdve nyomás alatt tartani, de hiába szorította a kötelekhez, csak elvétve tudott áthatolni a kettős fedezékén. Roy Jones keveset ütött, nagyon passzív volt, és kifejezetten pontatlannak is bizonyult.
A Nemzetközi Boksztanács (IBC) félnehézsúlyú világbajnoki címért megrendezett összecsapás tizenkét menete során a pensacolai ökölvívó mélyen egykori tudása alatt bokszolt, ezért aztán jól jött a számára, hogy a tizenegyedik menet hajrájában ballal meg tudta rendíteni ellenfelét, majd néhány ütéssel padlóra is küldte Hanshawt – e nélkül ugyanis biztosan ugrott volna az egyhangú pontozásos diadal,

Williams győzelme

A váltósúlyú Paul Williams pontozással győzte le a WBO világbajnokát, Antonio Margaritot, így karriere eddigi legnagyobb sikerét aratta. Arturo Gatti csúnya, kiütéses vereséget szenvedett Alfonzo Gomeztől.

és csak többségi döntéssel nyerhetett volna.

Ennek oka, hogy az egyik pontozó nagyon szorosnak látta a csatát, míg a másik kettő sima Jones győzelmet kalkulált. Roy Jones a mérkőzés után persze azt mondta, hogy képes bárkit megverni félnehézsúlyban és nagyközépsúlyban is, de a formáját elnézve óvatosabbnak kellene lennie.

A 38 éves Jones 51. győzelmét aratta, emellett négy vereséget is számol. Hanshaw mérlege: 21-1-1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik