Élet-Stílus

Parádésan indult a Hegyalja Fesztivál

A szervezők beszámolói szerint traktorokkal, lovas kocsikkal, biciklikkel és motorosokkal indult el a fesztivál bejárata elől az a tömeg, amely a 38-as úton vonuló kamionforgalom környezetkárosító hatása ellen tüntetett. A három települést érintő csendes demonstráción részt vett Pély Barnabás, Galambos Dorina, Terecskei Rita, a Zanzibár képviseletében, Spigiboy és a Ladánybene 27.


Parádésan indult a Hegyalja Fesztivál 1


A fesztivált rendezésében és a kezdeményezés megszervezésében részt vevő Bukovinszky Béla rutinos a természetvédő akciókban, hiszen a Hegyalja Fesztivál nyolcéves múltja során minden évben fellépett valamilyen zöld cél érdekében. „Idén még több a civil és zöldprogram a fesztiválon, a 2007-es év témája a globális felmelegedés” – mondta.

A demonstrációt követően hivatalosan megnyitotta kapuit a fesztivál, bár az ősfesztiválozók már kedd reggel Tokajba költöztek. Kígyózó sorokban, jó hangulatban, hátizsákokkal, sátrakkal, matracokkal megpakolva közel tízezer fiatal várta, hogy bejuthasson a területre.

A sátrak felállítása után a fiatalok belevetették magukat a számtalan programot kínáló estébe. Többek között fellépett az etnozene egyik legnépszerűbb európai reprezentánsa, az osztrák Deladap és a közkedvelt magyar Besh O Drom is.

Keresse meg az FN.hu interaktív térképén a legjobb fesztiválokat!

Küldjön fotókat, beszámolókat!


A Fesztivál 2007 alrovatban saját beszámolóink mellett lehetőséget kínálunk olvasóinknak is, hogy leírják saját élményeiket. Beszámolót és a képeket a fesztival@sanomabp.hu címre küdheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik