Élet-Stílus

NHL: Bill Guerin az Islanders új kapitánya

Alighogy átköltözött New Yorkba, Bill Guerin máris a játékosnak kijáró legmagasabb minősítést kapta új klubjánál, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő NY Islandersnél.

A 36 éves jobbszélsőt csapatkapitánnyá nevezték ki négy nappal azután, hogy aláírta szerződését új egyesületénél. Ő lesz a patinás, de az utóbbi időben a sikerek által elkerült klub 11. csapatkapitánya.

A „szigetlakóknál” elsősorban azt várják a két esztendőre 9 millió dollárért megszerzett amerikai válogatott támadótól, hogy legalább megközelítse tavalyi teljesítményét: az elmúlt idényben a San Jose és a St. Louis színeiben 36 gólt ért el – míg tavalyelőtt szerény 13 góllal jelentkezett Dallasban.

Az Islanders csapata rendkívül jól vásárolt idén: Guerin mellett a kanadai Mike Comrie (center) az idei döntőben elvérző Ottawát, az ukrán Ruszlan Fedotyenko (balszélső) a Tampa Bayt, míg a szintén kandai Jon Sim (balszélső) az Atlantát hagyta ott a Long Island-iek kedvéért.

Sim korábbi csapata, az Ottawa Senators a kispadon cserélt: az eddigi másodedző, John Paddock lett a csapat vezetőedzője. Az 53 éves szakember az utóbbi két szezonban annak a Bryan Murraynek volt a segítője, aki ezentúl a klub főigazgatójaként dolgozik tovább. Az 1975 és 1983 között NHL-játékos Paddock 1991 és 1995 a Winnipeg Jets (amely a Phoenix Coyotes jogelődje) vezetőedzője volt.

A doppingvétség miatt jelenleg eltiltását töltő hátvédet igazolt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild. A 37 éves Sean Hill az előző idény rájátszásában, a New York Islanders alkalmazottjaként akadt fenn a vizsgálaton, szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó boldenont találtak. Ezért 20 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amelyből egyet már letöltött. A Montreal Canadiens csapatával 1993-ban Stanley Kupát nyerő, eddig 841 NHL-találkozón szerepelt védő 475 ezer dollárt keres a következő szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik