Élet-Stílus

NHL: a Buffalo Sabres emelte a tétet

Ötvenmillió dollárért meghosszabbította szerződését Thomas Vanek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) idén elődöntőig menetelő Buffalo Sabres osztrák légiósa.

A mindössze három szezont maga mögött tudó osztrák balszélső az elmúlt évadban 43 góllal, összesen 84 ponttal a legeredményesebb volt klubjában – nem véletlen, hogy a nagy klubokkal versenyezni ugyan nem tudó Darcy Regier vezette Sabres-menedzsment élt opciós jogával, és hezitálás nélkül megemelte az Edmonton Oilers által is épp 50 milliós ajánlattal körüludvarolt játékos fizetését.

A cseh felmenőkkel is rendelkező Vanek a 2006–07-es bajnokságban még évi 942 400 dollárt keresett, ősztől mindez jelentősen megváltozik.
„Tizennégy évesen jöttem el Ausztriából, és terveim között nem egy ötvenmillió dolláros szerződés szerepelt, sokkal inkább az, hogy valaha az NHL-ben játszhassam. Mivel a pénz nem váltható sportsikerre, így legfőbb vágyam, hogy valaha Stanley Kupa-győztes legyek” – mondta a 2003-as drafton a harmadik helyen elkelt Vanek.

Az utóbbi két szezon alapján Vanek (68 gól, 132 pont) a harmadik az NHL gól- és ponttáblázatán a pittsburgh-i Sidney Crosby és a washingtoni orosz Alekszandr Ovecskin mögött.

A Sabres a nyári holtidényben két sztárcsatárát, az egyaránt szabadügynökké váló Chris Druryt (az egykori év újonca a New York Rangerst választotta) és Daniel Briere-t (Philadelphia Flyers) elveszítette, így nagyon fontos volt számára, hogy az osztrák légióst megtartsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik