Élet-Stílus

Klicsko három évet várt a revánsra

Vladimir Klicsko a Lamon Brewster elleni sima győzelemmel lezárta pályafutása egyik legkellemetlenebb fejezetét. Ellenfele családja érdekében adta fel a mérkőzést.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón egy dologban egyetértettek a felek: az ukrán fenomén győzelmét senki, így Brewster sem akadályozhatta meg.
“Biztosan azt szeretnék hallani, mit gondoltam a meccsről” – kezdte értékelését a győztes. „A Lamon elleni 2004-es vereségem nagy hátrányt okozott az imázsomban és a szívemben. Megbántott és elszánt voltam. Több mint három évet vártam erre a meccsre. Nagyon fontos volt, hogy győzzek. Ma nem veszthettem és nem volt jogom veszíteni. Szeretném köszönetet mondani edzőmnek, Emanuel Stewardnak is, aki ma ünnepli születésnapját. Győzelmem az ő kemény munkájának eredménye. Brewster képes volt elviselni ütéseimet. Ugyanúgy, mint három éve. Minden lehetségest megtett, a végsőkig küzdött. Három éve Lamon egy képeslapot adott nekem, amin ezek a szavak álltak – Lamon Brewster. Vladimir Klicsko legyőzöttje – mindvégig megtartottam és most szeretném megkérni Brewstert, hogy írja alá nekem.”

“Nem volt más lehetőségem, mint a győzelem. Nem gondoltam a másik meccsre. Ugyan Lamon mindent megpróbált, de ma ez nem volt elég. Lamon nem volt annyira felkészült, mint amilyennek lennie kellett volna. Edzőpartnereim sokkal gyorsabbak voltak, mivel többségük alacsonyabb súlycsoportból jött. Emellett minden ütését láttam, miközben védekezése távolról sem volt tökéletes” – tette hozzá Vladimir, akit ezután a mérkőzés hirtelen befejezéséről kérdeztek. „Őszintén szólva meglepődtem, hogy Lamon beleegyezett a mérkőzés feladásába, de az ő döntése volt. Nagyon örülök, hogy megnyertem ezt a mérkőzést, így most már lezárhatom profi karrierem egyik legkellemetlenebb fejezetét.”

A világbajnok után edzője, Emanuel Steward állt a mikrofonok elé.
“Ez volt a legboldogabb születésnapom. Vladimir felkészült erre a mérkőzésre. Fizikálisan, funkcionálisan és ami a legfontosabb, pszichésen is. Még nem láttam Vladimirt ekkora fölényben bokszolni. Újra bebizonyította, hogy miért ő a legjobb nehézsúlyú a világon. A kérdés már csak az, hogy a jelenlegi bajnokok közül ki meri kihívni? Korábban azt tippeltem, hogy Vladimir a hetedik menetben győz 2007.07.07-én, de Brewster edzői stábja feladta a küzdelmet a hatodikban.” – válaszolt Steward.

“Vladimir nyilvánvalóan erősebb volt ma este. Mindent megtettem, amit lehetett. Biztos voltam benne, hogy közel tudok kerülni, és be tudok vinni találatokat, de nem sikerült” – mondta az edzőjével, Buddy McGirttel együtt érkező Brewster, akinek a bal szeme és az alsó állkapcsa is megsérült. „Folytatni akartam és be akartam fejezni a hetedik menetet. Egy bokszolónak készen kell állnia, hogy a végsőkig küzdjön. De tökéletesen megértem a kockázatokat és veszélyeket. Vladimir nyilvánvalóan jobb volt. Buddy figyelmeztetett, hogy ha nem tudok változtatni, leállítja a meccset. A hatodik menet végén szólt, hogy meg kell állítania a meccset. A saját és a családom érdeke volt. Egyetértettem vele!”

A sajtótájékoztató Vladimir jövőjével kapcsolatos latolgatásokkal zárult:
“Lesz egy rövid pihenőm aztán elkezdek edzeni a következő meccsemrre. Erre valószínűleg ez év végén kerül sor az Egyesült Államokban. Azt, hogy ki lesz a következő kihívóm, vagy címegyesítő mérkőzés lesz-e, most nem tudom megmondani. Túl korai még erről beszélni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik