Élet-Stílus

Klicsko sérülten védte meg világbajnoki címét

Megvédte nehézsúlyú IBF világbajnoki címét szombaton Kölnben Vladimir Klicsko. Az ukrán ökölvívó, aki sérülten bokszolt, a hetedik menetben technikai K.O.-val győzte le az amerikai Lamon Brewstert.

A találkozó a kezdetektől fogva a 31 éves ukrán dominanciáját hozta, aki higgadt, megfontolt ökölvívást mutatott be az egész mérkőzésen.

Természetesen Klicsko balkeze az első menettől kezdve hatalmas jelentőséggel bírt, előkészítő ütéseit hihetetlenül jó százalékban (50% körül!) tudta alkalmazni, Brewster pedig gyakorlatilag képtelen volt hatástalanítani a villámgyors, precíz ütéseket.

A menetek múlásával már-már szinte megalázó könnyedséggel találta el ellenfelét az ukrán, lelassítván ezzel amerikai kihívóját. A megszokott koreográfiának megfelelően, a kellően indiszponálttá lett, és számos ütéstől lelassult Brewstert ekkor már alkalom adtán jobbegyeneseivel is megkínálta a bajnok, és gyakorlatilag csupán menetek kérdése volt, mikor érhet véget az egyoldalú összecsapás.

Ezt a pillanatot azonban Brewster edzője, Buddy McGirt nem várta meg, és nem engedte ki a 7. menetre védencét, így technikai kiütéssel, idő előtti sikerrel védte meg címeit az ukrán bokszoló, és egyúttal revánsot vett korábbi legyőzőjén.

Vladimir Klicsko (49-3-0; 44KO), aki 2006 áprilisa óta a cím birtokosa, harmadszor védte meg Chris Byrd-től megszerzett világbajnoki övét és 52 mérkőzésén a 49. győzelmét aratta. A tervezett címegyesítő összecsapás egyelőre tárgytalan, hiszen ősszel Ruszlan Csagajev-Szultan Ibragimov WBA/WBO címegyesítés lesz, míg a WBC vonalon több meccs lesz egymás után.

“Három évet vártam erre a csatára” – mondta Klicsko. “Ez a meccs nagyon fontos volt a számomra, egyszerűen nem veszíthettem. Olyan magabiztos voltam a kezdés előtt, hogy tudtam: ma itt csak én nyerhetek.”

“Egyértelműen ő volt a jobb. Mindent megtettem, úgy érzem, jól felkészültem, mégis simán megvert” – fogalmazott a mérkőzést követően Brewster.

Az ukrán óriás sikerének értékét növeli, úgy bokszolt, hogy az első menetben eltörött egy csont a bal kezének középső ujjában. A bajnok másodedzője, Jamen Ali Bashir elmondta: Klicskónak legalább nyolc hétig pihenni kell.

Világbajnoki címmérkőzés, Köln
Az IBF nehézsúlyú címéért:
Vladimir Klicsko (ukrán)-Lamon Brewster (amerikai) – TKO a 7. menetben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik