Élet-Stílus

Pályaudvarból irodaház

Az osztrák főváros egyik legnagyobb irodaház-építési terve indul el 2010-től, amelynek során az Immorent AG összesen 200 ezer négyzetméter irodát épít a bécsi „Déli pályaudvar”, a Südbahnhof jelenlegi helyén.

A beruházás összértéke eléri a 400 millió eurót, 2012-től az épület nagy részét az Immorent tulajdonosa, az Erste Bank veszi bérbe. Az építkezés várhatóan 2010 közepétől kezdődik majd. Az első épület – amely mintegy 4000 banki alkalmazott számára biztosít helyet – 2012-ben készül el.

A szerződés előzménye, hogy Bécsben várhatóan 2013-ig elkészül az ÖBB új főpályaudvara, a Hauptbahnhof, azon a területen, ahol ma a déli és a keleti pályaudvar áll. A két pályaudvar összevonásával hatalmas terület szabadul fel, amelyen lehetőség nyílik a nagyszabású ingatlanfejlesztési és -hasznosítási terv kivitelezéséhez.


Bécs városával együttműködésben az ÖBB 59 hektáros ingatlanfejlesztést hajt végre a nemzetközi pályaudvar körül, amely mindössze 2,5 kilométerre fekszik a Szent István-székesegyháztól. Új kerület alakul ki a Gürtel, az Arsenalstrasse, a Gudrunstrasse és a Sonnwendgasse által határolt területen, ahol mintegy 550 ezer négyzetméter alapterületű irodaépület és 5500 új lakás épül majd. A terület meglévő infrastruktúráját a közvetlenül a főpályaudvar mellett elhelyezkedő, 20 ezer négyzetméteres BahnhofCity bevásárlóközpont egészíti ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik