Élet-Stílus

Eladják a Hilton-láncot

Az amerikai Blackstone Group befektetési csoport megvásárolja a Hilton-szállodaláncot, amelyért készpénzben 26 milliárd dollárt fizet a tulajdonosoknak, emellett átvállalja a világ egyik legjelentősebb szállodai csoportjának mintegy 7 milliárd dolláros adósságát.

Az ár részvényenként 47 dollárt jelent, ami 32 százalékkal magasabb a vállalat részvényeinek keddi záró áránál. Az ügyletet várhatóan az idei év negyedik negyedében zárják le.

A Blackstone tervei szerint világszerte jelentős beruházásokat tervez a Hilton-csoporthoz tartozó szállodákban, hogy erősítse a márka pozícióit. A társaságnak komoly szállodai portfóliója van, több mint 100 ezer szállodai szobával rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában. A Hilton-lánchoz mintegy 2800 szálloda tartozik 480 ezer szobával 76 országban, 100 ezer alkalmazottal. A társaság árbevétele tavaly meghaladta a 8 milliárd dollárt.

A Hilton-szállodaláncot 1919-ben alapította Conrad Hilton, a botrányairól elhíresült amerikai színésznő, a Hilton-örökös Paris Hilton dédapja. Nagyapja, Barron Hilton 5,3 százalékkal részesedik a cégben.

A Blackstone Group globális vezető vagyonkezelő és pénzügyi tanácsadó szervezet. Júniusban 4,1 milliárd dollárra tett szert elsődleges részvénykibocsátásból a New York-i tőzsdén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik