Élet-Stílus

NBA-draft: aranyat talált a Portland

Nem történt meglepetés, az előzetes várakozásoknak megfelelően a 19 éves Greg Oden lett az első választott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) New York-ban megtartott amatőrbörzéjén.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu


A péntekre virradóra megtartott NBA-draftot megelőzően is egyértelműnek tetszett, hogy a két szupertehetség, a válogatottnál is számításba vett Greg Oden, illetve Kevin Durant fog elkelni az első két helyen. Mindezt múltidőbe is tehetjük, hiszen a börze leginkább érdekes része az előre megtippelt forgatókönyv szerint zajlott, azaz Oden idei első választottként a Portland Trail Blazersben folytatja a pályafutását, míg a második helyen elkelt Durant




NBA-draft: aranyat talált a Portland 1

Videó: Greg Oden

NBA-draft: aranyat talált a Portland 1
NBA-draft: aranyat talált a Portland 3

Seattle SuperSonicsban pattogtat majd.

Harmadikként az Atlanta választhatott a kétkörös, összesen hatvan kosarast érintő börzén, és a “sólymok” a dominikai Al Horfordra „csaptak le”. A kínai Ji Jianlian kelt el a legelőkelőbb helyen (6., Milwaukee Bucks) azok közöl, akik nem jártak egyetemre, illetve középiskolában az Egyesült Államokban, míg a legkapósabb európai játékost, Marco Belinellit, a Climamio Bologna kiváló védőjét az első kör 18. helyén vitte el a Golden State Warriors együttese.


NBA-draft: aranyat talált a Portland 4

Greg Oden máris sztár (Getty)



Az idei első választott Greg Oden mindössze egy évet töltött az egyetemi bajnokságban, viszont ez idő alatt alapszakasz-győzelemre vezette a Ohio State Buckeyest, és számtalan díjat is besöpört. A 19 esztendős, 213 centire nőtt center 15,7-es pontátlaggal zárta az egyetemi bajnokság előző szezonját, és 9,6 lepattanót szerzett meccsenként, és emellett összesen 105 dobást blokkolt. Tizennégy alkalommal ért el dupla-duplát, ötször pedig 20 pont fölött dobott. A szakemberek szerint ilyen képességű kosaras évtizedenként csupán egyszer születik. A Portland nagyon jól járt vele, nem hiába ünnepelték úgy a szurkolók Oden érkezését, mintha a csapat megnyerte volna a bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik