Élet-Stílus

Címegyesítés nehézsúlyban

Szultan Ibragimov, a Boksz Világszervezet (WBO) és Ruszlan Csagajev, a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnoka címegyesítő mérkőzésen méri össze az erejét októberben, Moszkvában.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Az 1999-es Lennox Lewis-Evander Holyfield csata óta egyszer sem csapott össze két nehézsúlyú bajnok címegyesítő mérkőzés keretében. Az utóbbi években az egykori szovjet blokk ökölvívóitól volt hangos a királykategória, ám a négy kelet-európai bajnok egyike sem szorgalmazta a címek egyesítését – egészen mostanáig. A Nyikolaj Valujevet legyőző Ruszlan Csagajev és a Shannon Briggst kibokszoló Szultan Ibragimov menedzsmentje úgy döntött, hogy ideje valami igazán nagyot alkotni nehézsúlyban.

Ennek az eredménye a Seminole Warriors Boxing, a Golden Grain Promotions és az Universum Box-Promotion októberi gálája. Pontos időpontról ugyan még nem számoltak be, ám az viszont biztos, hogy a találkozóra az orosz fővárosban kerül sor. A két bajnok csütörtökön, a moszkvai President Hotelben, egy közös sajtótájékoztató keretében fogja bejelenteni az izgalmasnak ígérkező csatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik