Élet-Stílus

Decemberre elkészül Etyekwood

Az etyeki Korda Sándor Filmstúdió teljes komplexuma folyamatos átadással az év végére készül el. A komplexum pár éven belül megduplázhatja a külföldi produkciók által nálunk elköltött összeget.

Az egykori titkos katonai légvédelmi rakétabázis helyén 91 millió eurós költséggel, összesen 6500 négyzetméter alapterületen felépülő komplexum első üteméhez négy stúdió, valamint műhely- és raktárépületek, kiszolgáló létesítmények tartoznak.

Az év végéig folyamatos átadással készülnek el a II. és III. ütem létesítményei, köztük a világ eddigi legnagyobb stúdiójának számító, 6 ezer négyzetméter alapterületű, 21 méter belmagasságú forgatási helyszín, amely víz alatti felvételekre is alkalmas lesz. A vizes stúdió egyik fala nyitható lesz, hogy a felvételeken az etyeki táj is a filmek „szereplőjévé” váljon.



Decemberre elkészül Etyekwood 1

Épül az etyeki Korda Sándor Filmstúdió. (fotó: MTI)


A Korda Sándor Filmstúdió Demján Sándor és Munk Péter üzletember, Andrew Vajna amerikai filmproducer, valamint a Rotschild család befektetésében, kizárólag magántőkéből valósul meg, összesen 39 811 négyzetméteren. A teljes komplexum, folyamatos átadással, az év végére készül el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik