Élet-Stílus

Ricky Hatton kiütötte Castillót

A kisváltósúly brit csillaga, Ricky Hatton továbbra is őrzi makulátlan mérlegét, miután vasárnap hajnalban kiütötte a nagyágyúnak számító Jose Luis Castillót.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Álommérkőzésnek harangozták be Nagy Britanniában és a tengerentúlon is a Las Vegas-i összecsapást, hiszen Ricky Hatton (43-0-0) már-már világsztárnak számít, miközben a mexikói Jose Luis Castillo (55-8-1) könnyűsúlyban kétszeres világbajnok volt, korábban megszorította, sőt, “majdnem megverte” napjaink elsőszámú ökölvívóját, Floyd Mayweathert is.

A mérkőzésre gyakorlatilag minden jegy elkelt, és a lelkes angol rajongók miatt a Kaszinóváros hoteljeire is kiakaszthatták “teltház” táblát, miközben a kiapadhatatlannak hitt sörkészletek lassan de biztosan elfogytak.


Ricky Hatton kiütötte Castillót 1

A negyedik menetben érkezett el a vég Castillo számára (AP)


A mérkőzés előtt többen hangot adtak annak, hogy Hatton leginkább célravezetőnek, mintsem látványosnak nevezhető stílusa fog dominálni az összecsapás egészében, és Castillo ennek nem fogja megtalálni az ellenszerét. Nos, ez történt. A brit klasszis szokásához híven nagy fordulatszámon dolgozott, de sokat fogott, így nem volt folyamatos ökölvívás a ringben. Nem véletlen, hogy a mérkőzésvezető Joe Cortez már az elején figyelmezette az apróbb, de folyamatos szabálytalanságok miatt mindkét bokszolót, miután Hatton mellett Castillo sem volt vétlen fél. (Utóbbinak minden bizonnyal az az oka, hogy a mexikói bokszoló a rá jellemző stílussal kisváltósúlyban már nem tud olyan jól érvényesülni, mint egy súlycsoporttal lejjebb.)

Az első két menetben Castillo még nehezen találta Hatton stílusának ellenszerét, de a harmadik felvonásban sikerült nagyon szép dolgokat is csinálnia, ezért joggal reménykedhettünk szebb folytatásban. De nem így történt, mivel a 4. körben ismét Hatton volt egyértelműen a jobb, Castillo csupán néhány nem túl komoly mélyütéssel vetette magát észtre, ezért figyelmeztette is Cortez bíró, majd a menet utolsó perce a mérkőzés utolsó perce is lett.

Ricky Hatton, aki az egyik legtudatosabb testütő a világon, egy óriási balhoroggal, amely Castillo könyöke mögött a bordákon csattant, eldöntötte az összecsapást: a mexikói bokszoló az ütés utáni pillanatban féltérdre ereszkedett, és meg sem próbált felállni, annyira megfogta az ütés – kiütés 2 perc 16 másodpercnél (KO).

Ricky Hatton ezzel tovább folytatta menetelését, és a Tszyu elleni győzelme után ismét egy klasszist győzött le. A folytatásban nem elképzelhetetlen, hogy “Hitman” egy összecsapás erejéig hazatér, hogy “leszámoljon” örök kritikusával, a WBC világbajnok Junior Witterrel (35-1-2), akinek mostantól ő a kötelező kihívója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik