Élet-Stílus

Veterán bajnok Erdei hivatalos kihívója

Megérkezett a WBO legfrissebb rangsora, amely iránymutató lehet Erdei Zsolt következő ellenfelének a kiválasztásánál, merthogy George Blades után elképzelhető, hogy a szövetség jelöl kihívót bajnokunk számára. Meglepetés, hogy már nem Roy Jones Jr., hanem Bernard Hopkins a ranglista vezetője.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Ennek feltehetőleg az az indoka, hogy Jones nemrég elutasította az Erdei Zsolt (27 győzelem-0 vereség) elleni küzdelmet. Nagyközépsúlyban Balzsay Károly (16 győzelem-0 vereség) még nem tagja a tizenötök társaságának, merthogy a magyar harcos a ranglista zárása után lépett ringbe a budapesti profiboksz-gálán. „Karesz” egy hónap múlva már rangsorolva lesz.

Az elmúlt hónaphoz képest Bernard Hopkins (47 győzelem-4 vereség-1 döntetlen) megjelenése a ranglistán a legnagyobb meglepetés, mivelhogy a veterán amerikai harcos egy esztendeje nem bokszolt. Az új ranglistát a korábban középsúlyban legendás magasságokba emelkedett 42 éves öklöző vezeti, aki egy évvel ezelőtt félnehézsúlyban legyőzte Antonio Tarvert, majd egy rövid visszavonulás után legközelebb július 21-én, Las Vegasban, Winky Wright ellen fog bokszolni.

Az Erdei Zsolt – Bernard Hopkins összecsapás lehetősége azon múlik, hogy az amerikai mutat-e érdeklődést a WBO világbajnoki öve iránt, hiszen „Madár” neve nem cseng úgy a tengerentúlon, hogy Hopkins pont vele akarjon bokszolni. Az európai rendezés ugyanakkor elképzelhetetlen, hiszen Hopkins a megfizethetetlen kategóriába tartozik, neve jelen pillanatban még Roy Jones Junior nevénél is jobban cseng.

A WBO rangsora 2007. június 15-től (a világbajnokot nem jegyzik a listán):
1. (-) Bernard Hopkins (USA)
2. (1.) Roy Jones (USA)
3. (5.) Thomas Ulrich (GER)
4. (2.) Adrian Diaconu (ROM)
5. (-) Antonio Tarver (USA)
6. (3.) Hugo Garay (ARG)
7. (4.) Julio Gonzalez (MEX)
8. (8.) Dean Francis (GB)
9. (7.) Paul Briggs (AUST)
10. (9.) Prince B. Ajamu (USA)
11. (10.) Danny Green (AUST)
12. (11.) Silvio Branco (ITA)
13. (13.) Jaidon Codrington (USA)
14. (14.) Otis Griffin (USA)
15. (15.) George Blades (USA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik