Élet-Stílus

Urbányi marad az Újpest trénere

Urbányi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC vezetőedzője 2008 júliusáig meghosszabbította szerződését a klubbal. Három játékos további sorsáról is döntés született.

Kapcsolódó linkek

ute.lap.hu
sport.lap.hu

A szakember 2006 decemberében vette át a gárda irányítását, Valére Billentől, ám a kitűzött a célt, a nemzetközi kupaszereplést nem sikerült elérni. A fővárosi alakulat a pontvadászatot a negyedik helyén zárta. Az elnök ennek ellenére nem látta indokoltnak a váltást, és az egyesület honlapja szerint a felek szóban már korábban megállapodtak, és kedden a névjegyükkel is szentesítették a további együttműködést.

Az edzővel ellentétben mennie kellett viszont Erős Károlynak és Kőhalmi Andrásnak. A két futballista szerződését közös megegyezéssel felbontották a felek. Mindkét labdarúgó szabadon igazolható. A szabadlistára tett Tóth Balázs pedig a kispesti csapatban folytatja pályafutását.

A játékos így kommentálta a távozását az Újpest honlapján: „Nagyon örültem, amikor 2005 nyarán Újpestre szerződhettem. Az első év számomra és a csapat számára is nagyon jól sikerült, hiszen ezüstérmesek lettünk. Ezt követően több edzőváltás is történt, és el kell ismerni, a következő szezon első szakasza gyengére sikerült. Ősszel kezdtük összeszedni magunkat, és én is egyre jobban éreztem magam, de a téli edzőváltás után egyre kevesebb lehetőséget kaptam. A szezon után értékeltük a helyzetet a vezetőedzővel, amely beszélgetés számomra kedvezőtlen eredménnyel járt, így abban állapodtunk meg, hogy ha úgy adódik, távozom egy olyan klubhoz, ahol reményeim szerint több játéklehetőséget kapok majd. Az elmúlt két évvel összességében elégedett vagyok, sok barátot szereztem Újpesten, és sok tapasztalatot gyűjtöttem. Köszönöm társaimnak és edzőimnek a közös munkát, és a buzdítást azoknak a szurkolóknak, akik elismertek és bíztak bennem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik