Élet-Stílus

Petrányival bokszol Francis Botha

A nehézsúly kétszeres magyar-bajnoka, Petrányi Zoltán kap július 6-án, Dél-Afrikában lehetőséget az ökölvívásba visszatérő Francois Botha ellen a WBF nehézsúlyú interim világbajnoki mérkőzésen.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

A korábbi hírek szerint Botha ellenfele Bob Mirovic (28-18-2) lett volna, de az ausztrál bokszoló megsérült, így a szervezők új ellenfelet kerestek a “Fehér Bölény” számára. “Paszterkó László menedzser szervezi a külföldi mérkőzéseimet, ő szólt, hogy lenne lehetőségem Botha ellen szorítóba lépni a WBF világbajnoki címért” – mondta a profibox.hu megkeresésére Petrányi Zoltán. “Bob Mirovic kiesése miatt kaphatok lehetőséget, mivel a meccset akarják, és könnyű meccset akarnak Bothának, ezért nézhettek ki engem a ranglistáról. Gondolom verhetőnek tartanak.”

A magyar bokszoló elmondta, hogy a szerződés még nincsen aláírva, de biztosan sikerül majd megállapodni a Dél-afrikai szervezőkkel. “Mindig ilyen mérkőzésről álmodtam, így a pénz nem lehet akadály, mert ingyen is elvállalnám” – folytatta a Csepi becenévre hallgató bokszoló, majd az esélyekről is beszélt. “Annyiszor nyilatkoztam már a külföldi mérkőzések előtt az esélyekről, aztán nem sikerült nyernem, hogy most nem szeretnék a levegőbe beszélni. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Ennyi.”

A 39 éves dél-afrikai Francois Botha 5 esztendőnyi kihagyás után tér vissza a boksz világába, hiszen az elmúlt években leginkább a K-1-ben próbálkozott, váltakozó sikerrel. Profi ökölvívó rekordja kifejezetten ütős, hiszen 44 győzelme mellett csak 4 veresége és 2 döntetlenje van. Világbajnoki cím közelébe 1995-ben jutott, amikor az IBF övét Németországban, Axel Schulz legyőzésével meg is kaparintotta, de néhány héttel később pozitív doppingtesztje miatt vissza is vették tőle. Az Amerikában élő klasszis olyan kiválóságokkal küzdött mostanáig, mint Vlagyimir Klicsko, Lennox Lewis, Shannon Briggs, Michael Moorer és Mike Tyson.

A 41 éves Petrányi Zoltán korábban amatőrként országos bajnok volt nehézsúlyban, míg profiként a magyar-bajnoki övet kétszer is megnyerte. Rekordjában 37 győzelmet és 20 vereséget találunk. A magyar bokszoló pályafutása során összecsapott már Firat Arslannal, Danny Williamsszel és Denis Boytsovval is.

A mérkőzést július 6-án, a dél-afrikai Temba egyik elegáns kaszinójában rendezik meg, és a győztes a WBF ideiglenes nehézsúlyú világbajnoka lesz. Magyar vonatkozású érdekesség, hogy a világbajnoki cím birtokosa az a lengyel Albert Sosnowski (40-1-0), aki Magyarországon, Veres László irányításával készül a mérkőzéseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik