Élet-Stílus

Spanyol bajnok a Real Madrid (videó)

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu
Tabella

Videó: Real Madrid-Mallorca

A záróforduló előtt a fővárosi alakulat és a katalánok azonos pontszámmal vezették a tabellát, de a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően Fabio Capello csapata állt az élen. Ha a Real Madrid nyer, akkor biztosan bajnok, a címvédő Barca drukkerei abban bízhattak, hogy a középmezőnyben végző Mallorca megtréfálja a nagy riválist. A Sevillának is volt még esélye a bajnoki címre, az UEFA Kupa győztes együttes két pont lemaradással követte a nagyokat.

Hatvan percig a címvédő katalánok álltak jobban, hiszen idegenben a tök utolsó, és kieső Gimnastic ellen félóra előtt elintézték a három pont sorsát, Madridban viszont a hazai gárda egy Mallorca-kontrából hátrányba került. A Santiago Bernabeu stadion közönségének idegeit alaposan megviselte a negyedóra után bekapott gól, hát még amikor félóra elteltével a csapat legeredményesebb gólvágója, Ruud van Nistelrooy egy kisebb sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.


Spanyol bajnok a Real Madrid (videó) 1

A csereként érkezõ Reyes a meccs hõse (AFP)


A fordulás után az addig kapkodva futballozó fővárosiak egykapuztak, de a Mallorca sokáig 11 emberrel védekezve állta a rohamokat. A fordulat a mérkőzés 65. percében következett be: a búcsúzó és a meccs előtt összedrótozott David Beckham helyére Reyest küldte be Fabio Capello. Az apró termetű spanyol szinte első labdaérintéséből ki is egyenlített. A 80. percben a szezon közben sokat bírált Diarra megszerezte fejjel madridi pályafutása legfontosabb találatát, és ezután hatalmas fieszta kezdődött a Bernabeuban. Az utolsó percekben már nem kellett izgulnia a 80 ezres közönségnek, hiszen Reyes ballal látványosan tekert a Mallorca kapujába.

Ezek után nem sok jelentősége volt annak, hogy a Barcelona lefocizta a Gimnasticót, a Sevilla pedig nem kis meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Villarealtól. A lefújás után a Madridban óriási ünneplés kezdődött, míg a Gimnastic pályáján a rendőröknek kellett megfékezni a dühükben őrjöngő barcelonai híveket.

Vasárnap a bajnoki cím sorsa mellett az is eldőlt, hogy a korábban kieső Gimnastic mellett a Celta Vigo és a Real Sociedad készülhet a másodosztályra.

—-Balhéztak a szurkolók—-

A Real Madrid labdarúgócsapata a lefújást követően grandiózus, előre megtervezett és hétfő hajnalig tartó ünneplésbe kezdett, noha csak a vasárnapi utolsó fordulóban dőlt el, hogy ki nyeri a spanyol bajnoki címet.

A 80. percig a Barcelona tűnt bajnoknak, ám tíz perccel a vége előtt a királyi gárda fordított a Real Mallorca ellen, ezzel 30. alkalommal lett első a Primera Divisiónban. A lefújást követően kezdődött nagyszabású örömünnepen a csapatból egyedül Antonio Cassano nem vett részt. A mellőzött olasz támadó távolléte azonban csak keveseknek tűnt fel, már csak azért is, mert olyan szupersztárok vettek részt a fiesztán, mint például David Beckham jó barátja, Tom Cruise hollywoodi színészcsillag.


Spanyol bajnok a Real Madrid (videó) 2

A Barca-drukkerek nehezen viselték a vereséggel felérõ gyõzelmet (MTI/AP)


A lefújást követően szinte azonnal megkezdődött a hivatalos ünnepség. A Santiago Bernabéu Stadionban lekapcsolták a világítást, a szurkolók pedig a magasba emelték a székük alá előzetesen elhelyezett fénylő papírdíszeket, s a stadionnyi mozgó “fénysereglet” fantasztikus látványt nyújtott.

A fanatikusok Madrid utcáin is folytatták az ünneplést, de üröm vegyült az örömükbe, amikor rendbontásokba csapott át a fieszta, s a rendfenntartók is közbeavatkoztak. A felhevült drukkerek petárdákkal és palackokkal dobálták meg a rendőröket, akik viszonzásul gumilövedékeket lőttek a tömegbe. Az összecsapások során legalább százan megsérültek, 22-en kórházba kerültek, 12 embert pedig letartóztattak.

—-Eredmények—-

Primera División, 38. forduló:
Gimnastic-FC Barcelona 1-5
Gól:
Grahn (83.), illetve Puyol (20.), Messi (35., 51.), Ronaldinho (38.), Zambrotta (90.)

Osasuna-Atlético Madrid 1-2
Gól:
Milosevic (47.), illetve Maxi Rodriguez (38.), Monreal (52., öngól)

Real Madrid-Real Mallorca 3-1
Gól:
Reyes (68., 83.), Diarra (80.), illetve Varela (17.)

Recreativo Huelva-Real Zaragoza 1-1
Gól:
Guerrero (3.), illetve Milito (75.)
Piros lap: Piqué (62., Real Zaragoza)

Sevilla-Villarreal 0-1
Gól:
Fuentes (50.)

Athletic Bilbao-Levante 2-0
Gól:
Serrano (60., öngól), Gabilondo (77.)

Celta Vigo-Getafe 2-1
Gól:
Bamogo (36.), Lequi (66.), illetve Redondo (26.)

Espanyol-Deportivo La Coruna 1-3
Gól:
Tamudo (48., 11-esből), illetve Castro (60.), Sergio (62.), Riki (84.)

Racing Santander-Real Betis 0-2
Gól:
Edu (80., 90.)

Valencia-Real Sociedad 3-3
Gól:
Villa (6.), Lopez (19., öngól), Gerardo (82., öngól), illetve Garitano (2.), Cerio (36.), Moretti (90., öngól)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik