Élet-Stílus

Erdei Zsolt válaszolt a kritikára

Erdei Zsolt szombat este George Bladesszel bokszol, akinek kiválasztása miatt néhány hete egy amerikai szakértő komoly kritikát fogalmazott meg, ami eljutott a magyar harcos fülébe is.

Kapcsolódó linkek

profiboksz.lap.hu
sport.lap.hu

Az ESPN munkatársa, Dan Rafael már korábban is kritizálta Erdeit az ellenfélválasztás miatt, de a június 16-i címvédő mérkőzése kicsapta a biztosítékot a sportcsatorna szakértőjénél: „Nincs ötletünk, hogyan kaphatott címmeccsre lehetőséget Blades. Ez undorító, de Erdei soha nem mutatott hajlandóságot, hogy komoly ellenfelekkel harcoljon” – fogalmazott a kritikus, aki szerint a bajnokunk a nemzetközi nyilvánosság előtt túl szerény nyilatkozatokkal jelent meg, vagyis nem hangoskodott eleget, nem „üldözte” a többi klasszist.

A magyar bajnok a kritikákra a következőket felelte: „Nemrégiben megkérdeztem az Universumnál, mi lesz a következő címmeccsem, ha a mostani akadályt sikerrel veszem. Kiderült, a kötelező kihívóm Roy Jones lenne, de ő nem jön Németországba. Erre azt mondtam, gyerekek, egy Roy Joneshoz én nagyon szívesen kimegyek Amerikába. Örömmel bokszolok idegenben, címegyesítő mérkőzésen, vagy akár Roy Jones ellen. De nem rajtam múlik” – beszélt Madár, aki egyetért azzal, hogy nem hangoskodik eleget, de nem is szeretne szájhős lenni.

„Hát igen, talán nem vagyok egy igazi bokszoló típus, nem szeretem az efféle nagyképűsködést. Én csak egy normális ember vagyok. Most miért kéne nekem azt felhánytorgatni, hogy nem hozzák nekem ide Tarvert vagy Roy Jonest. Az én dolgom az, hogy felkészüljek a mérkőzésekre, ha mindenféle mással is foglalkoznék, akkor teljesen felapróznám magamat, és nem tudnám azt nyújtani a szorítóban, amit elvárok magamtól” – mondta Erdei, akinek nem sok beleszólása van az ellenfél megválasztásába, hiszen ez a menedzsment, jelen esetben az Universum Boksz-Promotion feladata.

Erdei Zsolt szombaton Budapesten nyolcadik alkalommal védi meg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét az amerikai George Blades ellen .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik